30/03
2017

Inspiratiesessie: Vernieuwend leren in de praktijk

Locatie

Academie voor Internationale Betrekkingen

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bezuidenhoutseweg 67
2594 AC Den Haag

0 PE

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 1 PE punt 


Voor veel ontwikkelvraagstukken in organisaties werken de oude leermethoden niet meer. Hiervoor zijn vernieuwende leervormen nodig die veel meer gericht zijn op interactie, creativiteit, permanent leren, experimenteren, het slim benutten van interne kennis en ervaring binnen organisaties en gebruiken van nieuwe technologie.

In deze inspirerende bijeenkomst staan nieuwe vormen van leren in de praktijk centraal. Denk aan movie learning, gebruik maken van leerversnellers, leermethoden waarbij de focus ligt op kennisdelen (van, voor, met en door stakeholders) en leren met behulp van virtual reality. In deze bijeenkomst word je als deelnemer geïnspireerd om nieuwe vormen van leren toe te passen. Hiermee kun je je rol versterken in het realiseren van vernieuwing en verandering in organisaties.  

Deze bijeenkomst maakt onderdeel uit van het NVP-programma voor 2017. Dit bestaat o.a. uit nieuwe visies op leren, andere vormen van organiseren en ontwikkelen zoals scrum & agile en leren we van HR-directeuren over hun visies en oplossingen voor HR in de weerbarstige praktijk.

Over Public Partners
Public Partners is een klein zelfstandig adviesbureau gericht op de publieke sector. De missie is om kwaliteit toe te voegen aan datgene wat intern al beschikbaar is. In de aanpak werkt Public Partners steeds aan het mobiliseren van energie en van in de organisatie beschikbare kennis, competenties en ervaring. Passend bij het vraagstuk zoekt Public Partners naar interventies die creatief en verrassend zijn en die vastzittende patronen kunnen doorbreken.

Over de Academie voor Internationale Betrekkingen
De Academie voor Internationale Betrekkingen (AIB) is er op gericht om de internationale functie binnen de Rijksoverheid te verstevigen en is onderdeel van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

De AIB biedt een programma van opleidingen, lezingen en netwerkbijeenkomsten voor thema’s zoals Europese en internationale samenwerking, economische diplomatie en diplomatieke vaardigheden. Daarbij wordt zoveel mogelijk gewerkt volgens het principe voor en door de rijksambtenaar, wordt gebruik gemaakt van moderne leervormen en staat het leren in de werkpraktijk centraal. 

Programma

15.00 uur  Ontvangst
15.30 uur  Welkom door Jennes de Mol, Directeur Hoofddirectie Personeel en Organisatie BZ
15.35 uur  ‘Vernieuwingen en trends in praktijkleren’ door Joep Bremmers (Public Partners)
16.00 uur  Praktijkproeverij en carrousel met voorbeelden van vernieuwend praktijkleren
17.15 uur  Wat past bij jou en neem je mee naar je eigen praktijk?
17.30 uur  Afronding van het inhoudelijke programma en start van de netwerkborrel

Kosten:
Deelname aan een afdelingsbijeenkomst van NVP Zuid-Holland is gratis voor NVP-leden. Niet-leden betalen € 50,00.  

Locatie

Academie voor Internationale Betrekkingen

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bezuidenhoutseweg 67
2594 AC Den Haag

Meer informatie

Voor praktische zaken omtrent aanmeldingen/bevestigingen ed. kun je contact opnemen met NVP, 033 247 34 81 of activiteiten@nvp-plaza.nl.

Annuleringsregeling

Indien je onverhoopt verhinderd bent, kun je je tot één week voor de bijeenkomst kosteloos afmelden. Annuleren kan uitsluitend per email (activiteiten@nvp-plaza.nl). Indien je je opgeeft en niet tijdig afmeldt, of niet komt, worden de gemaakte kosten à € 25,00 in rekening gebracht.

Aanmelden kan via onderstaande aanmeldknop. 

Onze partners