30/09
2021

ONLINE - Fraude op de werkvloer. Wat nu?

Organisator
NVP activiteitenbureau
Doelgroep
Professionals, Seniors, Young Professionals, C-Level
1 PE

Het hoofd van de administratie meldt zich bij de directie van jouw bedrijf. Een grote klant heeft namelijk gebeld over een mogelijke fout in een factuur die zij van jullie hebben ontvangen. Volgens de specificatie zijn kosten doorberekend van een bedrijf genaamd Supertech. De klant wil graag weten wie dit is en welke werkzaamheden zij dan hebben verricht.
Het hoofd van de administratie kan het bedrijf Supertech niet vinden op internet  en het KvK nummer klopt ook niet. Wel komt de factuur van Supertech voor in de administratie van jullie bedrijf, dus iemand moet deze akkoord hebben gegeven. Er lijkt sprake te zijn van een fake factuur. Het hoofd van de administratie maakt zich zorgen: is dit een incident of is er meer aan de hand?

Fraude op de werkvloer: wat nu? 

Gelukkig geen dagelijkse kost, maar het zal je maar gebeuren: er is een vermoeden van fraude binnen jouw organisatie. De paniek slaat toe en de emoties lopen hoog op. Iedereen roept van alles, maar niemand weet eigenlijk hoe je zoiets nou precies aanpakt.

Nou ja, niemand…
… na het volgen van dit realistische rollenspel weet jij het als HR-professional wel degelijk!

  • Jij trapt op de rem en schept orde in de chaos
  • Jij verzamelt de juiste mensen binnen de organisatie om je heen om dit incident op te lossen
  • Jij weet waar je allemaal rekening mee moet houden
  • Jij weet welke juridische wegen te kunt/moet bewandelen
  • Jij weet emoties te kanaliseren, zowel van de directie, management en medewerkers, als van de verdachte medewerker

Kortom: alle ingrediënten voor een helder plan van aanpak bij fraude op de werkvloer!

Meld je dus snel aan en weet dat, mocht het ooit voorkomen, jouw koelbloedige optreden bij een geval van fraude op de werkvloer enorm gewaardeerd zal worden. Alle credits voor HR!

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de specialisten in fraudeonderzoek van Hoffmann.

Programma

15:30 uur Start online bijeenkomst
17:00 uur Einde online bijeenkomst

Meer informatie

Voor praktische zaken rondom deze online bijeenkomst kun je contact opnemen met het NVP activiteitenbureau via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl

Kosten
NVP-leden kunnen kosteloos deelnemen aan deze online bijeenkomst, niet-leden brengen wij voor deelname € 19,50 exclusief btw in rekening.

PE-punten
Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 1 PE-punt.

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen we op je online deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om deel te nemen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl. Als je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à € 15,- exclusief btw in rekening gebracht.

Onze partners