09/11
2021

ONLINE - Het nieuwe Pensioenakkoord

Locatie

Deze online bijeenkomst wordt gehost via Zoom, je ontvangt in aanloop naar de bijeenkomst toe de link om deel te nemen.

Organisator
Kring Noord-Nederland
Doelgroep
Professionals, Young Professionals
1 PE

Het huidige pensioenstelsel gaat wijzigen. De internetconsultatie is op 12 februari 2021 gesloten.  Vanaf deze datum tot de datum van deze masterclass zal er meer duidelijkheid komen omtrent het pensioenakkoord.
Wat gaat het pensioenakkoord per 1 januari 2022 betekenen voor werkgever en medewerkers? Er mag niet langer sprake zijn van toegezegde aanspraken, maar er zal sprake zijn van een toegezegde premieregeling. Hierbij zijn dan vier vormen toepasbaar. 

Maar wat zijn nu de belangrijkste wijzigingen in het pensioenakkoord? Wat betekent invaren van oude pensioenaanspraken? Hoe gaan we om met het partnerpensioen? Er zal sprake zijn van een overgangstermijn tot 31 december 2025, hoe ziet dat er dan uit? Heeft een werkgever straks meerdere pensioentoezeggingen?
Met andere woorden: er zijn veel vragen die op een werkgever af gaan komen, waarbij het maar de vraag is of de pensioenuitvoerder deze allemaal voor de werkgever gaat beantwoorden. 

Tijdens dit webinar worden de belangrijkste pensioenwijzigingen doorgenomen, zodat jij als HR professional inzicht krijgt in wat dit voor de organisatie kan gaan betekenen. Dit webinar wordt verzorgd door Ron Mulder MPLA, pensioenadviseur ten Hag. Als pensioenadviseur staat Ron al jaren werkgevers en medewerkers bij als het gaat om communicatie over de pensioenregeling alsmede over life events.

Programma

15.45 uur Toegang tot het webinar
16.00 uur Start webinar
17.00 uur Afronding webinar

Locatie

Deze online bijeenkomst wordt gehost via Zoom, je ontvangt in aanloop naar de bijeenkomst toe de link om deel te nemen.

Meer informatie

Aanmelden kan tot één dag voor de start van het webinar via de website van de NVP. Je ontvangt via de e-mail een bevestiging en de link naar de online sessie.

Heb je vooraf een vraag die we kunnen voorleggen aan Ron Mulder? Laat het ons weten via communicatie@nvp-hrnetwerk.nl. Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP-afdeling Activiteiten via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl.

 

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 1 PE-punt.

Aanmelden kan tot één dag voor de start van het webinar via de website van de NVP. Je ontvangt via de e-mail een bevestiging en de link naar de online sessie.


Heb je vooraf een vraag die we kunnen voorleggen aan Ron Mulder? Laat het ons weten via communicatie@nvp-hrnetwerk.nl.

Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP-afdeling Activiteiten via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl.

 

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op jouw online deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl. Als je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à € 15,- exclusief btw in rekening gebracht.

Onze partners