07/05
2020

ONLINE - Mental Health First Aid in Corona tijden. Speciale aanbieding “Duo Webinar #2”

Locatie

Deze bijeenkomst zal online via zoom plaatsvinden. Je krijgt in aanloop naar de bijeenkomst toe een link toegestuurd om deel te nemen. Hierbij ontvang je tevens de link voor het seminar van 6 mei 2020.

Organisator
Kring Holland
Doelgroep
Professionals, Seniors, Young Professionals
1 PE

 

Speciaal aanbod vanuit NVP Kring Holland; een duo webinar:

#1) Op 6-5 met Ruth Donners van DSM over thuiswerken en hoe je het anders doet en regelt met medewerkers, in de teams en in de organisatie breed.
#2) Op 7-5 met Evelien Wagemakers van MHFA / Mental Health First Aid over de extra aandacht en zorg voor de psychische gezondheid van medewerkers in deze barre corona tijden.

Je bent van harte welkom bij beide webinars! Maar je kunt natuurlijk ook een van de twee kiezen. Ga je ze beide volgen, dan graag ook voor allebei inschrijven.

Dat je collega’s zich in deze tijd van COVID-19 gestrest, eenzaam of nerveus voelen, is niet verwonderlijk. Continu nieuws over de Coronacrisis en lege schappen in de supermarkt, de fysieke afstand tot wie je lief is, thuiswerken, thuisonderwijs voor de kinderen, soms zelfs onzekerheid over behoud van je baan – dat is allemaal bijzonder stressvol. Dit kan gevoelens van eenzaamheid en andere mentale problemen opleveren.
Mental Health First Aiders (MHFA) hebben de vaardigheden om onbevooroordeeld de mentale disbalans bij je medewerkers te herkennen en aan hen eerste hulp te kunnen bieden. En hoe doen ze dat nou op afstand? 

Mental Health First Aid (MHFA) is een programma dat enigszins is te vergelijken met EHBO, maar dan gericht op het leren herkennen, erkennen en omgaan met psychische problemen.
Met de toolkit van MHFA herken je psychische problemen en weet je hoe je kunt zoeken naar die professionele hulp. Het vroegtijdig herkennen van psychische problemen zorgt voor een sneller herstel en kan verergering van problemen voorkomen. 

Evelien Wagemakers is sinds 2016 manager van MHFA Nederland, mhfa.nl. In 2003 is zij gestart als verpleegkundige binnen een psychiatrisch ziekenhuis in Eindhoven en vervolgens is ze daar doorgegroeid naar een managementfunctie. Vanuit alle functies die zij beoefende, werd ze zich steeds meer bewust van het belang van het contact van mens tot mens en hoe belangrijk het is de dialoog aan te gaan zonder te oordelen. Dit bewustzijn heeft haar ook aangezet om MHFA in Nederland breed in te gaan zetten.

Wim Roorda is ontwikkelmanager van BMC sociaal domein, bmc.nl/sociaal-domein. Hij zal je tijdens deze webinar kort vertellen hoe het contact met MHFA tot stand kwam. Ook vertelt hij hoe een groep van bijna 50 adviseurs uitvoering sociaal domein de cursus van MHFA heeft gevolgd. Vooral zal hij ingaan op waarom zij deze cursus hebben ervaren als meerwaarde in hun professioneel handelen. Cursisten worden tot nadenken aangezet en hebben oog voor dat waar het echt om draait: contact maken vanuit jezelf met gedegen kennis van zaken en verbinden van mens tot mens. 

Programma

13.30 uur Start online sessie
14.30 uur Einde online sessie

Locatie

Deze bijeenkomst zal online via zoom plaatsvinden. Je krijgt in aanloop naar de bijeenkomst toe een link toegestuurd om deel te nemen. Hierbij ontvang je tevens de link voor het seminar van 6 mei 2020.

Meer informatie

Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP-afdeling Activiteiten via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl.

Kosten
Vanwege deze bijzondere Coronatijden wordt deze sessie gratis aan NVP-leden en niet-leden aangeboden door NVP.

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 1 PE-punt.

 

Onze partners