05/06
2018

Workshop Actualiteiten ontslagrecht 'Grip op de nieuwe ontslaggronden'

Locatie

BJK Gerechtsdeurwaarders & Incassospecialisten
Gotlandstraat 64-68
7418 AX Deventer

Er is direct naast het kantoorpand voldoende (gratis) parkeergelegenheid. De workshop zal op de derde verdieping worden gehouden. Deze verdieping is via de trap en de lift te bereiken.
Zie voor meer informatie de website van BJK Gerechtsdeurwaarders & Incassospecialisten: www.deurwaarders.com.

0 PE

Na de invoering van de WWZ in 2015 is het ontslagrecht flink op de schop gegaan. De wet schrijft voor uit welke redelijke ontslaggronden moet worden gekozen. Ook is wettelijk bepaald of de ontslagroute via het UWV of de kantonrechter dient te lopen.

Lekker overzichtelijk, zou je denken. Helaas is niets minder waar. Van de ontbindingsverzoeken wordt ongeveer 20% tot 40% afgewezen. Met name verzoeken gebaseerd op de d- (disfunctioneren) en de g-grond (verstoorde arbeidsrelatie), stranden in meer dan de helft van de gevallen. De rechter ziet zich vaak gedwongen om het verzoek af te wijzen omdat er geen ontslaggrond op voldoende en concrete wijze is aangetoond door de werkgever.

Meer en beter documenteren, lijkt dus het devies te zijn. Maar is dat wel een wenselijke ontwikkeling? En hoe verhoudt deze juridische ontwikkeling zich met de roep om “het nieuwe beoordelen”?

De workshop wordt gegeven door mr. Leónie van Meggelen (1978) van Van Meggelen Advocatuur, gevestigd te Laren Gld. Leónie van Meggelen is bijna 15 jaar advocaat en gespecialiseerd in het arbeidsrecht. In 2010 heeft zij de Post Academische Leergang Arbeidsrecht bij de Erasmus Universiteit behaald. Leónie van Meggelen geeft met regelmaat cursussen en workshops op het gebied van arbeidsrecht. Zie voor meer informatie: www.vanmeggelenadvocatuur.nl

Wat biedt deze workshop jou?

  • Een update van de rechtspraak op het gebied van het huidige ontslagrecht door een ervaren arbeidsrecht advocaat;
  • Inzicht in de knelpunten van het ontslagdossier aan de hand van actuele uitspraken;
  • De mogelijkheid om met andere HR specialisten te discussiëren over het juridische kader van “het nieuwe beoordelen”. 
  • Uiteraard een gezellige ontmoeting voorzien van een hapje en een drankje.
Programma
16.30-17.00 uur  Ontvangst koffie/thee
17.00-18.00 uur Deel I workshop: Actualiteiten rechtspraak ontslaggronden + korte inleiding door mr. Leónie van Meggelen 
18.00-18.30 uurMaaltijd
18.30-19.30 uurDeel II workshop: Groepsdiscussie over het juridische kader van “het nieuwe beoordelen” aan de hand van juridische stellingen
19.30-20.00 uurAfsluiting en netwerkborrel
Locatie

BJK Gerechtsdeurwaarders & Incassospecialisten
Gotlandstraat 64-68
7418 AX Deventer

Er is direct naast het kantoorpand voldoende (gratis) parkeergelegenheid. De workshop zal op de derde verdieping worden gehouden. Deze verdieping is via de trap en de lift te bereiken.
Zie voor meer informatie de website van BJK Gerechtsdeurwaarders & Incassospecialisten: www.deurwaarders.com.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze bijeenkomst kun je contact opnemen met Karin Hibma, e-mail hibma-advies@planet.nl. Voor praktische zaken over aanmeldingen/bevestigingen en dergelijke kun je contact opnemen met de afdeling Activiteiten, tel. 033-2473481, email activiteiten@nvp-plaza.nl.

Het is mogelijk om tot 1 week vóór de workshop specifieke vragen over de ontslaggronden en/of onderwerpen voor de discussie over het nieuwe beoordelen in te brengen. Dat kan via leonie@vanmeggelenadvocatuur.nl.

Kosten:
De presentatie is kosteloos voor NVP-leden, niet NVP-leden zijn uiteraard ook van harte welkom maar betalen € 50,00.

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 2 PE punten

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-plaza.nlAls je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 50,- in rekening gebracht.

Onze partners