16/10
2019

WAB fikse uitdaging voor ondernemers

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) treedt op 1 januari in werking. Ondernemers moeten zich voorbereiden op een fiks aantal veranderingen. Dat was de boodschap op een event van GJ Personeelsdiensten waar zo’n 200 ondernemers uit het Westland werden bijgepraat. Tres Dijkshoorn van FlexAssets: “Wie niet scherp is, kan in de problemen komen door deze nieuwe regelgeving. Laat je dus goed voorlichten, is mijn advies aan ondernemers.”

Onder leiding van ondernemer Annemarie van Gaal kwamen verschillende experts in De Veiling in Poeldijk aan het woord over de Wet Arbeidsmarkt in Balans: Tres Dijkshoorn (FlexAssets), Simone van Dijk (Ruitenburg Adviseurs & Accountants), Monique Barendse (commercieel directeur GJ Personeelsdiensten) en Niels Slieker (financieel directeur GJ Personeelsdiensten). Zij hielden hun gehoor van zo’n tweehonderd Westlandse ondernemers voor dat er veel gaat veranderingen vanaf 1 januari, met name als het gaat om transitievergoedingen, ontslagrecht en het inhuren van oproepkrachten.

GJ Personeelsdiensten is van plan om vaker kennisevents als deze te organiseren. Monique Barendse: “Door kennis te delen en ondernemers te informeren over aspecten die spelen in de arbeidsmarktwetgeving hopen we hen bewuster te maken van de mogelijkheden en gevaren. Complexe materie? Dat is zeker waar. Daarom is een dergelijk event ook bedoeld voor de grote lijnen. Willen ondernemers meer weten, dan kunnen ze natuurlijk altijd gebruikmaken van onze kennis.”

Onze partners