13/07
2016

Oproep voor buddy's 1e en 2e jaarsstudenten schooljaar 2016-2017 Avans Hogeschool in Den Bosch

Binnen de opleiding HRM van de Avans Hogeschool werken wij al jarenlang met een succesvol Buddy-project voor onze eerstejaars studenten. Onze studenten ervaren het Buddy-project ieder jaar als zeer waardevol. De betrokkenheid van de Buddy's én de inbreng van actuele werkervaring worden door onze studenten erg op prijs gesteld. De Buddy's gaan één op één met studenten in gesprek en delen waardevolle praktijkverhalen en -ervaringen met onze studenten.  

De Buddy-bijeenkomsten vinden vier keer paar jaar plaats, als onderdeel van de regielijn waarin studenten werken aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. In het eerste semester staat kennismaking met het HR-werkveld centraal. De Buddy's spelen hierin voor ons een centrale rol.

De bijeenkomsten vinden weer vier keer per jaar plaats. De data/tijdstippen in het eerste semester zijn reeds bekend:

- donderdagochtend 29 september van 9.35 - 11.15 uur
- donderdagochtend 24 november van 9.35 - 11.15 uur

Tijdens de eerste bijeenkomst op donderdag 29 september vragen wij Buddy's  om de studenten te vertellen hoe hun werkweek (agenda) er ongeveer uit ziet, zodat studenten een beeld krijgen bij de diversiteit van het HR-werkveld. 

Tijdens de tweede bijeenkomst presenteren enkele 2e jaars studenten hun persoonlijke website en vertellen zij over de ontwikkeling die zij hebben doorgemaakt sinds het 1e studiejaar. Het is de bedoeling dat zij met de Buddy's in gesprek gaan over het belang van een persoonlijke website, een CV en een professionele houding bij het vinden van een geschikte stageplek of een nieuwe baan. Tijdens deze bijeenkomst komt ook de rol van HR bij Werving & Selectie aan de orde.

Als je interesse hebt, neem dan contact op met Heleen Hoens, coördinator Buddy-project (hcm.hoens@avans.nl).

Onze partners