08/01
2017

In gesprek met Helma van den Berg

Hoe kijk je terug op ruim 7 jaar voorzitterschap in Bestuur en Programmacommissie NVP Zuid-Holland?
Ik heb genoten van de dingen die we georganiseerd hebben, de mensen waarmee ik dat mocht doen én de reacties van de leden. We hebben vanuit NVP Z-H hard getrokken aan mooie bijeenkomsten en het neerzetten van NVP Zuid-Holland. Denk daarbij ook aan het verbeteren

van de contacten met de Hogescholen. Het is fijn om te zien dat dit nu loopt. Al met al was het een mooie tijd, maar geloof ik dat het goed is voor NVP én mijzelf om deze fase nu af te ronden. Tijd voor nieuwe mensen en dingen voor mijzelf én NVP.

We kennen jou als een gepassioneerde professional. Wat is die passie van jou voor het vak?
Mensen maken het verschil, ook op de werkplek. Als je daarnaast mensen in beweging kunt houden, kunt inspireren door ze te laten leren, dan help je ze echt verder. Dat hoop ik over te kunnen dragen en te organiseren voor zowel leden van NVP als in mijn werk voor mijn collega’s en voor de klanten van mijn bedrijf.

Hoe ben jij zelf bezig met (professionele) ontwikkeling en vernieuwing?
Ik lees veel tijdschriften, nieuwsbrieven, volg webinars, ben graag bij bijeenkomsten. Mijn grondhouding is dat ik nieuwsgierig ben en leergierig. Daar worden mensen om me heen wel eens moe van, maar dat is wel echt wie ik ben. Daar word ik blij van, ik ben er ook niet bewust mee bezig. Het hoort bij mij.

Als je vooruitkijkt, wat zouden we moeten doen voor een vitale en aansprekende NVP?
De organisatie in beweging houden, niet bang zijn voor vernieuwing én vooral communiceren. We zijn met een flinke groep vrijwilligers steeds bezig met werken aan én voor NVP, dat communiceren we niet duidelijk genoeg naar onze stakeholders. Jammer, want de buitenwereld heeft een beeld van NVP dat niet meer klopt. Dus laten we meer vertellen wat we doen, meer naar buiten treden, ook vertellen wat voor leuke mensen we zijn én hoe leuk NVP is, dan zijn we er. Maar je hebt er wel met zijn allen een lange adem voor nodig. De buitenwereld is een tanker die je probeert te keren, dat is echt lastiger dan één zieltje. En dan is het simpel weer zo dat het vrijwilligerswerk is wat we doen, waar je energie van moet krijgen, waar je lol moet hebben met elkaar. Dan gaat de tanker uiteindelijk ook om, duurt het alleen wel iets langer

 

*******************

Onze partners