Logo

Certificering

NVP stopt met CHRP, maar blijft zich inzetten voor de ontwikkeling van de HR-professional

Ruim 7 jaar geleden heeft NVP de mogelijkheid tot certificering voor HR-professionals (CHRP) in het leven geroepen, met het doel de kwaliteit en de ontwikkeling van de HR Professional te waarborgen. Waardevol voor de HR-professional zelf, omdat deze op een gestructureerde manier kon werken aan de kwaliteit van de eigen beroepsontwikkeling. Waardevol voor de opdrachtgever en werkgever omdat deze met een gecertificeerde HR-professional wist iemand in huis te hebben die continu werkt aan de eigen vakbekwaamheid.

Ondanks de inspanningen in de afgelopen 7 jaar blijkt de interesse in deze vorm van certificering bij zowel de HR- professional, de opdrachtgever en de werkgever gering en blijft het aantal gecertificeerde HR- professionals achter bij onze verwachtingen. Tegelijkertijd zijn flinke investeringen en inspanningen nodig om als kwaliteitscertificaat actueel te blijven.

Deze constateringen afwegende heeft het NVP-bestuur helaas doen besluiten de CHRP-certificering te beëindigen. Met ingang van 1 januari 2023 stoppen we de samenwerking met CRP (de onafhankelijke certificeringsinstelling).

Ben je een gecertificeerd? Dan kun je de titel CHRP blijven voeren tot de einddatum van jouw certificaat. Voor verdere informatie over de consequenties van jouw huidige certificering en hercertificering verwijzen we je naar CRP.

Uiteraard doet deze beslissing niets af aan onze missie om de spil van het netwerk voor HR-professionals te zijn en de NVP-leden te verrassen met nieuwe inzichten, kennis en inspiratie. De komende tijd gaan we verder inzetten op digitalisering en innovatie van het aanbod, ledengroei, activering van leden voor hun professionele ontwikkeling en het delen van expertise. En daarmee hopen we ook voor jou en jouw ontwikkeling een blijvende inspiratiebron te zijn, waarmee jij op jouw beurt weer kunt bijdragen aan de professionaliteit van het vakgebied en jouw HR-vakgenoten.

Deel via:

Onze partners