21/04
2022

Collegetour Gideon Boekenoogen, Van Ego naar Eco

Locatie

NHL Stenden,
Gebouw ‘De Molen’
Rengerslaan 8-10
8917 DD Leeuwarden

Organisator
NVP Kring Noord Nederland in samenwerking met NHL Stenden
Doelgroep
0 PE

Collegetour: Van Ego naar Eco
De Human Resources Academie van hogeschool NHL Stenden organiseert voor haar studenten een Collegetour. Op 21 april krijgt Gideon Boekenoogen het podium om met een grote groep studenten én NVP leden het Whitepaper van Ego naar Eco te bespreken. In dit Whitepaper wordt de stelling uitgewerkt dat HR voor een groot gedeelte beheerst wordt door een “Ego” benadering, terwijl deze tijd van snelle veranderingen schreeuwt om een “Eco” benadering van HR.
Gideon zal deze collegetour op een interactieve wijze leiden. Zomaar wat vragen die tijdens deze bijeenkomst aan bod komen: Zijn we volgend? Zijn we leidend? Welke aannames gebruiken we? Met welk perspectief benaderen we mens en organisatie? Hoe kun je organisaties zo veranderen dat het werk “als vanzelf” leuker en effectiever wordt?

De whitepaper ‘Van Ego naar Eco’ is door Gideon geschreven samen met Jelderik Schulz, Simon Noorman en Lidewey van der Sluis en mogelijk gemaakt door de NVP. Hierin wordt gepleit voor het ruimte geven voor een andere invalshoek, een ander paradigma, op ons vak. Voorbeelden van die verschuiving zijn: van hiërarchisch naar gelijkwaardig en van mechanisch naar organisch. Gideon zal het idee achter het opschuiven van Ego naar Eco uitleggen en in dialoog gaan met de aanwezigen over de praktijk van het HR-vak en welk paradigma’s daar achter zitten. Uitgangspunt is dat iedereen een bijdrage levert. Niets is fout, nieuwsgierigheid telt en alles is gericht op samen nieuwe inzichten krijgen.

De bijeenkomst is voor HR professionals en dus alle NVP leden, dé kans om samen met studenten te onderzoeken hoe we ons vak beter en effectiever kunnen maken voor de organisaties waar we voor werken. Studenten leren van HR professionals en HR professionals leren van studenten.
Na afloop van deze sessie heb je gegarandeerd nieuwe inspiratie en energie om samen het HR vak nog beter en mooier te maken!

Programma

12.30 Start bijeenkomst
14.15 Einde bijeenkomst

Locatie

NHL Stenden,
Gebouw ‘De Molen’
Rengerslaan 8-10
8917 DD Leeuwarden

Meer informatie

Over Gideon Boekenoogen
Gideon is partner binnen HR22 Organisatie advies. HR22 werkt op het snijvlak van HR en Organisatie ontwikkeling. Met zijn 30 jaar ervaring op alle gebieden van het HR vak is het zijn passie om het werken in organisaties een stukje beter en gelukkiger te maken!

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op jouw online deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl. Als je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à € 15,- exclusief btw in rekening gebracht.

Onze partners