11/12
2018

Create the future met Nelson Mandela - Wat is nieuw voor HR?

Locatie

Köster Advocaten,
Dreef 22,
2012 HS Haarlem


Er kan geparkeerd worden in de Dreef-garage op de Dreef 3. Deze parkeergarage is gelegen tegenover het kantoor van Köster Advocaten.

Organisator
NVP
Doelgroep
Seniors, Professionals, Young Professionals
2 PE

Belemmering of kans?
Dat arbeid verandert door opeenvolgende innovaties lijkt voor iedereen wel duidelijk. Minder fysieke samenwerking, andere eisen aan arbeid en meer culturele diversiteit maken het enerzijds complexer, anderzijds door informatie toegankelijker en uitgebreider. De vraag is dan hoe de beste bedrijfseconomische afstemming tussen mens en technologie te realiseren.

Voor HR is de uitdaging om èn de eigen functie zinvol in te richten èn te anticiperen op de voorwaarden voor nieuwe arbeid. Nog belangrijker wordt het om de strategisch partner te zijn die de directie enthousiasmeert om innovatief te organiseren. En tegelijk de veranderkundige die (midden-) management, teams en individuele medewerkers stimuleert om ontwikkelingen continu eigen te maken. Inclusief de eigen (professionele) ontwikkelingen!

Kwaliteit en meerwaarde!
Nelson Mandela wist met charisma en baanbrekende visie hoe op afstand te sturen, tegenstellingen opbouwend te verbinden en in boven- en onderstroom mensen in beweging te brengen. Wat waren belangrijke eigenschappen voor zijn resultaten en in hoeverre helpen die de verdere professionalisering van de  HR-functionaris en medewerkers?

Om daarop het antwoord te vinden ontwikkelde Lianne Vorstenbosch van Zin en Ondernemen een ASSESSMENTTOOL op basis van de biografie van Nelson Mandela, om slagkracht en vindingrijkheid te versterken.

Tijdens deze interactieve workshop krijgen deelnemers inzicht in:

  • hoe Mandela-kwaliteiten bijdragen aan toekomstige functiedifferentiatie en loopbaanbeleid;
  • hoe deze kwaliteiten te (h)erkennen en bij zichzelf en anderen te ontwikkelen;
  • hoe complexe materie terug te brengen naar eenvoud en meerwaarde. 

Deelnemers aan deze workshop ontvangen gratis het ‘Kookboek Sociale Innovatie, visies en verhalen’ en krijgen gelegenheid de  Nelson Mandela Slagkrachtscan eenmaal gratis af te nemen. Meer informatie kunt u vinden op www.zinenondernemen.nl

Voor meer informatie en drijfveren van Lianne, Lees ook "4 vragen aan Lianne Vorstenbosch"HR en het nieuwe ontslagrecht
Myrthe Steenhuis van Köster Advocaten verzorgt een inhoudelijke bijdrage over HR en het nieuwe ontslagrecht.
Wat zijn de ervaringen van HR met het nieuwe ontslagrecht en hoe gaat HR überhaupt om met werknemers die ontslagen dienen te worden? Biedt een nieuw te introduceren i-grond - op grond waarvan een ontbindingsverzoek wél op meerdere gronden kan plaatsvinden - soelaas? Wat is de verwachting?".

Programma

16.40 – 17.00 uur Inloop
17.00 - 17.30 uur Presentatie Myrthe Steenhuis - Köster Advocaten
17.30 - 18.15 uur Presentatie Lianne Vorstenbosch
18.15 – 18.35 uur Korte pauze met broodjes
18.35 – 20.20 uur 2e deel presentatie
20.20 - 21.00 uur Netwerkborrel 

Locatie

Köster Advocaten,
Dreef 22,
2012 HS Haarlem


Er kan geparkeerd worden in de Dreef-garage op de Dreef 3. Deze parkeergarage is gelegen tegenover het kantoor van Köster Advocaten.

Meer informatie

Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP afdeling Activiteiten via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl. Voor inhoudelijke zaken kun je terecht bij Marjan van Hunnik via marjanvanhunnik@icloud.com of 06-10 43 10 10.

Kosten:
Deelname aan deze bijeenkomst is voor leden van de NVP gratis. Niet-leden zijn uiteraard ook van harte welkom maar betalen € 50,00. We willen niet-leden vragen zich aan te melden door middel van een e-mail aan info@nvp-hrnetwerk.nl.

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 2 PE-punten.


Beeldmateriaal evenement
Op de bijeenkomsten van de NVP worden regelmatig foto’s genomen voor publicatie op onze website, social media of de nieuwsbrief. Als je er bezwaar tegen hebt dat je herkenbaar in beeld wordt gebracht, verzoeken wij je vriendelijk dit kenbaar te maken op de dag van de bijeenkomst bij de registratiebalie of organisator. Zonder tegenbericht gaan wij ervan uit dat wij het beeldmateriaal mogen publiceren.

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nlAls je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 50,- in rekening gebracht.

Onze partners