30/08
2022

Hoe kunnen we als werkgever (en HR) meer grip krijgen op het mentale verzuim van medewerkers?

Locatie

Deze bijeenkomst vindt plaats bij het Werkgeversservicepunt Midden-Holland.  Burgemeester Jamesplein 1,  2803 PG Gouda  Telefoon 0182 70 01 28

De locatie is uitstekend te bereiken met OV (direct naast NS-station) en auto (Parkeergarage Burgemeester Jamesplein 1C).

Organisator
Kring Holland i.s.m. Werkgevers Servicepunt Midden-Holland
Doelgroep
Seniors, Professionals, Young Professionals
0 PE

ZIEKTEVERZUIM EN JE ROL ALS HR-MANAGER

Elke HR-manager heeft ermee te maken, zeker in deze tijd waarin de effecten van Covid nog merkbaar zijn. Maar wat als de situatie van de werknemer ook nog eens wordt beïnvloed door mentale spanningen, zoals van een zieke partner, kinderen, ouders, financiële of sociaal-maatschappelijke problemen? Je hebt niet alleen te maken met de arbodienst, maar met meer partijen. Grip krijgen op het ziekteverzuim wordt dan ineens een stuk lastiger. Ga er maar aan staan: er wordt wèl naar jou als HR-manager gekeken om ziekteverzuim zo laag mogelijk te houden. 

De kernvraag waarmee we in deze HR2Grow-bijeenkomst met een bestaande praktijkcasus aan de slag gaan is: 

Hoe kunnen we als werkgever (en HR) meer grip krijgen op het mentale verzuim van medewerkers?

Wat is een HR2Grow-bijeenkomst? 
HR2Grow is een vernieuwende bijeenkomst, een interactieve werk- en denksessie aan de hand van een bestaande praktijkcasus, op basis van de inbreng van de deelnemers. Géén theoretische, saaie presentaties. Op het eind van de bijeenkomst heeft de inbrenger van de casus veel ideeën opgedaan om de situatie in zijn of haar bedrijf concreet te verbeteren. Maar ook de deelnemers nemen deze ideeën mee naar huis.  

Deze uitdagende casus wordt toegelicht door Corien Warmerdam, HR-manager bij de Menken Keuken, een aansprekende producent in de foodsector waar voedselkwaliteit hoog in het vaandel staat. De Menken keuken heeft een zeer divers medewerkersbestand, inclusief een hoog percentage uitvoerende medewerkers voor de productie. In deze sector, net zoals bij veel MKB-bedrijven, is het een opgave is om vacatures ingevuld te krijgen, waarbij elke medewerker telt! En dat alles in een competitieve markt, waarin kostenbeheersing van groot belang is. 

      
Corien Warmerdam

Herken je deze casus, wil je je ervaringen delen of juist nieuwe inzichten opdoen of ben je benieuwd hoe je met deze sterke, creatieve werkvorm in jouw organisatie vraagstukken kunt oplossen? Schrijf dan in voor deze HR2Grow-bijeenkomst op 30 augustus a.s. die wordt georganiseerd in samenwerking met het Werkgevers Servicepunt (WSP) Midden-Holland in Gouda. 

Dit is waarom je erbij wilt zijn:

  • je krijgt inzicht in de mogelijkheden om ziekteverzuim te beïnvloeden en te verlagen met concrete praktijkoplossingen;
  • je krijgt inzicht in hoe andere organisaties dit aanpakken;
  • je oefent met een concrete creatieve aanpak die je direct in je eigen organisatie kan gebruiken;
  • je leert andere, geïnteresseerde HR-managers en -professionals kennen, waarmee je je netwerk kunt uitbreiden.
Programma

8.30 u:  Start van de bijeenkomst met een informeel NERWERK ONTBIJT
9.00 u  - 11.00 u:  Welkom bij WSP Midden-Holland door Dominic Heiermann en Maya van Es en Inhoudelijk programma onder begeleiding van Inge Parren en Jolanda Alkemade (NVP)

Locatie

Deze bijeenkomst vindt plaats bij het Werkgeversservicepunt Midden-Holland.  Burgemeester Jamesplein 1,  2803 PG Gouda  Telefoon 0182 70 01 28

De locatie is uitstekend te bereiken met OV (direct naast NS-station) en auto (Parkeergarage Burgemeester Jamesplein 1C).

Meer informatie

Contactpersonen voor deze bijeenkomst vanuit NVP: Jolanda Alkemade, 06-42513729, j.m.e.alkemade@hhs.nl en Inge Parren, 06-83796924, inge@parrenhr.nl 

Vanuit het WSP Midden-Holland: Maya van Es, 06-43385293, maya.vanes@gouda.nl en Dominic Heiermann, 06-10691912,  d.heiermann@krimpenerwaard.nl

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op jouw online deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl. Als je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à € 15,- exclusief btw in rekening gebracht.

Onze partners