14/01
2020

Inspiratiesessie over het aantrekken én behouden van talent

Locatie

50/50 Workcenter, Dijkstraat 6, 8011 XS in Zwolle.

Organisator
NVP Activiteitenbureau
Doelgroep
Professionals, Young Professionals
2 PE

Het behouden van talentvolle medewerkers is voor elk bedrijf een uitdaging. Het vervangen van een medewerker die vroegtijdig vertrekt kost gemiddeld 120% van het jaarsalaris. Mismatches kunnen ontstaan door een gebrek aan verwachtingsmanagement van de baan. Het behouden van talent begint dus al bij het aantrekken van passende kandidaten. Tekstuele vacatures gevuld met holle termen en verkooppraatjes spreken kandidaten niet aan én (nog belangrijker) kunnen leiden tot deze kostbare mismatches.

Maar hoe voorkom je mismatches?
Manus Aa van Spielwork geeft je praktische tips en updates uit de markt, waarmee we tijdens het interactieve deel aan de slag gaan. Aan het einde van de middag weet je hoe je visueel te werk kunt gaan en hoe je de verwachtingen van de kandidaat vooraf kunt managen. Ook gaat Manus in op de relevantie van content en hoe belangrijk dat bijvoorbeeld is voor Google for Jobs

Over spreker Manus Aa
Manus Aa (30) begon als student een bedrijfje genaamd "What to do after school" om middelbare scholieren te helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Vervolgens heeft hij zijn studie fiscaal recht afgemaakt en is hij als fiscalist gaan werken bij Loyens & Loeff. Hij kwam erachter dat er bij hem sprake was van een klassieke mismatch. Hij was op basis van verkeerde verwachtingen aan de baan begonnen en besloot al na ruim een jaar om een andere baan te zoeken. Tijdens het lezen van vacatures viel hem op hoe tekstueel en generiek de gemiddelde vacature is. "Hoe kun je op basis van zo'n vacature een goede keuze maken", vroeg hij zich af. Dus is hij in 2017 Spielwork begonnen. Spielwork helpt bedrijven bij het maken van visuele vacatures die inzicht geven in het dagelijkse werk met het doel om de verwachtingen van een baan te managen. Zo wordt de kwaliteit en retentie van nieuwe werknemers vergroot en ontstaat een efficiënter recruitment proces."

Over Spielwork
Spielwork maakt visuele vacatures die laten zien wat een baan echt inhoudt. Met video's, foto's en teksten die worden gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de baan, wordt inzicht gegeven in het dagelijkse werk. Het format en de eerlijkheid van de Spielwork-vacature is gericht op de relevante doelgroep en draagt bij aan een hogere kwaliteit van sollicitanten, een hogere productiviteit en retentie van hires en een efficiënter proces. Hier een voorbeeld van een Spielwork vacature voor Port of Amsterdam. Bekijk deze video over Spielwork voor meer info.

Programma

15.30 uur Inloop
16.00 uur Start presentatie
17.05 uur Korte pauze
17.20 uur Start interactief deel
18.05 uur Netwerk borrel

Locatie

50/50 Workcenter, Dijkstraat 6, 8011 XS in Zwolle.

Meer informatie

Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP-afdeling Activiteiten via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl

Kosten:
Deelname voor deze bijeenkomst is kosteloos voor NVP-leden, niet NVP-leden zijn uiteraard ook van harte welkom maar betalen € 50,00. Ben je na deelname enthousiast omdat je een interessante en inspirerende NVP-bijeenkomst hebt meegemaakt en energie krijgt van een sterk HR-netwerk? Word dan NVP-lid. We sturen je dan geen deelnamefactuur.

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 2 PE-punten.

Beeldmateriaal evenement
Op de bijeenkomsten van de NVP worden regelmatig foto’s genomen voor publicatie op onze website, social media of de nieuwsbrief. Als je er bezwaar tegen hebt dat je herkenbaar in beeld wordt gebracht, verzoeken wij je vriendelijk dit kenbaar te maken op de dag van de bijeenkomst bij de registratiebalie of organisator. Zonder tegenbericht gaan wij ervan uit dat wij het beeldmateriaal mogen publiceren.

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nlAls je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 50,- in rekening gebracht.

Onze partners