17/11
2022

Integriteit en grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer: wat moet je doen als werkgever en HR?

Locatie

De Clercq Advocaten  Hoge Rijndijk 306  2314 AM   Leiden  - Telefoon 071-581 53 00

Organisator
Kring Holland
Doelgroep
C-Level, Seniors, Professionals, Young Professionals
0 PE

Schending van integriteit op de werkvloer is door de recente ontwikkelingen bij talentenjacht The Voice ook onder de aandacht gekomen binnen veel andere organisaties. En terecht! Veel organisaties hebben echter geen goed beeld van hoe zij grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer zo veel als mogelijk kunnen voorkomen en wat zij moeten doen als er grensoverschrijdend gedrag wordt geconstateerd. Welke stappen moet u als werkgever en HR zetten?

Wat mag er van u als werkgever en HR verwacht worden wanneer het aankomt op grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer? Aan welke regels en richtlijnen bent u gebonden? Wat zijn de meest voorkomende valkuilen? En wat kunt u doen om grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer zoveel als mogelijk te voorkomen?

Graag praten Renée Huijsmans en Sietske Bos-Bremmer van De Clercq advocaten u bij over the do’s and don’ts bij integriteit op de werkvloer. Ook zullen zij een praktisch stappenplan met u doorlopen.

Na deze bijeenkomst bent u op de hoogte van de laatste stand van zaken en heeft u, onder meer, handvaten om uw interne processen te laten voldoen aan wet- en regelgeving.

Deze bijeenkomst sluit perfect aan op het thema 'People first, eerst de mensen dan de resultaten' waarin NVP de cruciale rol van medewerkers in organisaties benadrukt. 

De sprekers

Renée Huijsmans is actief binnen de sectie Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen. Binnen het arbeidsrecht heeft Renée zich gespecialiseerd op diverse deelgebieden, zoals medezeggenschap, reorganisaties en individueel en collectief ontslag. Door haar luisterend oor en oprechte interesse weet zij zich eenvoudig te verplaatsen in situaties waarin integriteit en grensoverschrijdend gedrag spelen.  

Sietske Bos-Bremmer werkt als advocaat graag in teamverband voor een optimaal resultaat. In het arbeidsrecht – een rechtsgebied dat haar op het lijf is geschreven – spreekt met name het sociale aspect binnen de zakelijke context van wetten en regels haar aan. De mens staat voorop. Binnen de secties Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen houdt zij zich bezig met onderwerpen op het gebied van individueel en collectief arbeidsrecht, zoals ontslagzaken, maar ook met bijvoorbeeld ziekteverzuim.

Programma

09.00-09.30 uur      Inloop

09.30-11.00 uur      Presentatie met korte pauze door Renée Huijsmans en Sietske Bos-Bremmer 

Wij gaan ervan uit dat de bijeenkomst in ieder geval live kan plaatsvinden, met veel interactie en gelegenheid tot netwerken. Wanneer dit t.z.t. niet mogelijk zou zijn, zetten wij dit om naar een webinar. 

Locatie

De Clercq Advocaten  Hoge Rijndijk 306  2314 AM   Leiden  - Telefoon 071-581 53 00

Meer informatie

Voor meer informatie: Marjan van Hunnik, tel. 06-10431010  marjanvanhunnik@icloud.com  of René Jillissen 06-38440546 renejillissen@gmail.com

De locatie van De Clercq Advocaten heeft voldoende parkeergelegenheid. Tevens is de locatie goed bereikbaar met OV.

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op jouw deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl. Als je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à € 15,- exclusief btw in rekening gebracht.

Onze partners