27/11
2018

Kennismaken met Design Thinking | Durf je het aan?

Locatie

TRIMM
Moutlaan 25
7523 MC Enschede

Organisator
NVP
Doelgroep
Professionals, Seniors, Young Professionals
2 PE

We leven in een wereld vol verandering, niet alleen technologisch maar ook bijvoorbeeld ecologisch, economisch en sociaal. In deze tijden is de manier van werken die we ons hebben aangeleerd niet meer voldoende. Er is meer nodig, namelijk een ondernemende mindset. 

Business Thinking vs Design Thinking
Tijdens deze middag ervaar je zelf wat het verschil tussen business thinking (wat tegenwoordig nog veel wordt toegepast) en design thinking is. Bedrijven als Google zijn er groot mee geworden en op steeds meer hogescholen en universiteiten staat design thinking op de agenda.

Wat betekent dit voor HR?
Bij steeds meer organisaties ziet HR ook de waarde van design thinking. De term "employee journey" heeft haar intrede gedaan. Met een schaarser wordende arbeidsmarkt is de prioriteit hiervan gestegen. Zo deden onlangs recruiters van tientallen organisaties in de praktijk ervaring op dat design thinking heel andere inzichten geeft dan de lijstjes van recruitmentbureau's.

Kom zelf ervaren wat dit voor jou en jouw organisatie kan betekenen!
Het belooft niet alleen een leerzame, maar vooral ook een leuke bijeenkomst te worden. Onder de vele klanten van STUDIO.WHY bevinden zich o.a. de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Fryslân, het ministerie van Defensie, Vebego, Jacobs Douwe Egberts, Konica Minolta en Aventus MBO.

STUDIO.WHY
STUDIO.WHY en haar Dutch design.school zijn vier jaar geleden gestart in Nederland. Zij richten zich primair op de generatie van starters op de arbeidsmarkt en veranderen via deze generaties de cultuur binnen organisaties, stapje voor stapje. Dat doen ze op drie manieren: met experiences, met trainingen en met design teams, waarbij jongeren in multidisciplinaire teams werken aan (maatschappelijke) innovatievraagstukken.
Kees Froeling verzorgt deze kennismakingssessie. Kees is oprichter van STUDIO.WHY en de Dutch design.school.

Te gast bij TRIMM in Enschede
TRIMM staat al 25 jaar garant voor vloeiende interactie voor én achter de schermen. 100 gepassioneerde specialisten zetten zich over de volle breedte in om online campagnes, internettoepassingen en platformen te realiseren die naadloos werken en de gebruikers raken. Tom Morssink is de gastheer/HR manager van TRIMM en tevens docent/onderzoeker HRM van Windesheim.

Programma

15:30 uur - 16.00 uur Inloop
16.00 uur - 19.30 uur Kennismaking met Design Thinking inclusief korte pauze met eenvoudige maaltijd.
19:30 uur - 20:00 uur Napraten en Netwerken

Locatie

TRIMM
Moutlaan 25
7523 MC Enschede

Meer informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over de bijeenkomst kun je contact opnemen met Gerben Brinkman van de NVP kring Twente. Telefoon: 06-41114876 E-mail: g.brinkman@hitalent.nl. Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP afdeling Activiteiten via activiteiten@nvp-plaza.nl

Kosten:
Deelname aan deze bijeenkomst is voor leden van de NVP gratis. Niet-leden zijn uiteraard ook van harte welkom maar betalen € 50,00.

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 2 PE-punten.

Beeldmateriaal evenement
Op de bijeenkomsten van de NVP worden regelmatig foto’s genomen voor publicatie op onze website, social media of de nieuwsbrief. Als je er bezwaar tegen hebt dat je herkenbaar in beeld wordt gebracht, verzoeken wij je vriendelijk dit kenbaar te maken op de dag van de bijeenkomst bij de registratiebalie of organisator. Zonder tegenbericht gaan wij ervan uit dat wij het beeldmateriaal mogen publiceren.

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-plaza.nlAls je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 50,- in rekening gebracht.

Onze partners