02/06
2022

Kennissessie 'Demotie als HR-instrument'

Locatie

Deze kennissessie vindt plaats in verzamelpand The Rock in Groningen. Hier is voldoende en gratis parkeergelegenheid beschikbaar voor gasten. 

Organisator
NVP Kring Noord
Doelgroep
C-Level, Seniors, Professionals, Young Professionals
0 PE

Demotie als HR-instrument staat veelal in een negatief daglicht en is een onderwerp waar men liever niet de vingers aan wil branden. Toch staan we aan de vooravond van het doorbreken van dit laatste taboe binnen HR.

Terecht is het steeds vaker onderwerp van discussie. Immers, vanuit het oogpunt van langer doorwerken, duurzame inzetbaarheid en het principe van een beloning die in overeenstemming is met het afgeleverde werk lijkt demotie een logisch instrument. Toch roept het onderwerp tal van vragen op.

  • Is demotie een mogelijk antwoord op het langer inzetbaar houden van medewerkers?
  • Kan het aanbieden van een andere lagere functie die beter bij de medewerker past ontslag voorkómen?
  • Kan het de instroomkansen van 50-plussers die nu aan de zijlijn staan bevorderen?
  • In hoeverre bevordert demotie het binden en boeien van medewerkers in een krappe arbeidsmarkt?

Tijdens deze kennissessie neemt onze gastspreker, Richard Jongsma; HR-professional en auteur, ons mee in de kansen en mogelijkheden die demotie kan bieden aan zowel individuele medewerkers als organisaties.

Over de spreker:

Richard Jongsma is als Strategisch HR Adviseur verbonden aan de gemeente Gemeente Midden-Drenthe en auteur van diverse managementboeken. Zijn boek 'Demotie, het laatste taboe doorbroken' is bestemd als handreiking voor de HR-professional die meer theoretische achtergrond wil over demotie en wil leren van praktijkvoorbeelden van organisaties en professionals die hen voorgingen. Het is daarmee vooral een praktisch boek voor HR-professionals die proactief met het onderwerp demotie binnen hun eigen organisatie aan de slag willen.

Meld je aan voor deze kennissessie en ontdek hoe jij meer kunt met het thema Demotie voor jouw organisatie. Bovendien ontvangen de eerste 10 aanmeldingen een gratis exemplaar van het boek.

Programma

2 juni 2022

Van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Locatie

Deze kennissessie vindt plaats in verzamelpand The Rock in Groningen. Hier is voldoende en gratis parkeergelegenheid beschikbaar voor gasten. 

Meer informatie

Deze kennissessie wordt aangeboden door HR24 en is gratis toegankelijk voor leden van NVP. De eerste 10 aanmeldingen ontvangen een gratis exemplaar van het boek 'Demotie, het laatste taboe doorbroken'

Annuleringsregeling
Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op jouw online deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl. Als je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à € 15,- exclusief btw in rekening gebracht.

Onze partners