09/11
2020

ONLINE - Diversiteit & Inclusiviteit op de werkvloer: we willen wel maar hoe dan?

Locatie

Deze bijeenkomst zal online (via Teams) plaatsvinden. Je krijgt in aanloop naar de bijeenkomst toe een link toegestuurd om deel te nemen.

Organisator
Kring Holland
Doelgroep
Professionals, Seniors, Young Professionals, C-Level
1 PE

Culturele diversiteit klinkt mooi. Veel organisaties willen een afspiegeling zijn van de samenleving. In de praktijk sterven goede bedoelingen vaak een zachte dood. ‘Er is meer nodig. Bij Achmea bedienen we tien miljoen klanten. Die kun je alleen goed begrijpen en helpen als je ze ook intern weerspiegelt.’ aldus Siham Achahboun. 

Het gaat ook om inclusiviteit. Dit betekent dat iedereen ongeacht zijn achtergrond of huidige situatie er als vanzelfsprekend bij hoort. ‘Diversity is being invited to the party; inclusion is being asked to dance.’ volgens Alice Odé. Het komt overal in terug, van werving & selectie van medewerkers tot je commerciële marktbenadering. Het gaat over een visie in je organisatie én een praktisch instrumentarium. 

Het is dus niet alleen een feestje van HR! Doe mee met dit interactieve webinar en ervaar waarom het voor jou als HR-manager tóch een belangrijk punt is op de HR-Agenda.

Over Siham Achahboun
Siham Achahboun is programmamanager Culturele Diversiteit en Inclusie bij Achmea. Opgeleid als sociaal- en organisatiepsycholoog en gespecialiseerd in culturele diversiteit en inclusie binnen organisaties. In 2017 heeft zij het programma culturele diversiteit en inclusie voor Achmea ontwikkeld, waar zij sindsdien verantwoordelijk voor is. Haar aanpak kenmerkt zich door wetenschappelijke inzichten te vertalen naar duurzame veranderingen binnen de organisatie. 

Over Alice Odé 
Alice Odé is projectleider van Diversiteit in Bedrijf en heeft een groot netwerk opgebouwd in de private en publieke sector, met een grote kennis van diversiteit en inclusie op de werkvloer. Zij ondersteunde koffiecoöperaties en stond aan de wieg van de Oké-bananen op de Nederlandse markt. Ze verlegde haar focus naar vluchtelingenwerk en de integratie van culturele minderheden in de Nederland. Met haar opleidingsachtergrond antropologie en praktijkervaring helpt Alice organisaties met hun strategische visie en het instrumentarium.

Interactieve sessie
Beide sprekers starten met een inleiding op het thema inclusie en culturele diversiteit. Siham gaat met name in op de praktijk van haar werkgever Achmea waarbij zij stelt. In haar verhaal benoemt ze alle aspecten van inclusieve cultuur. Alice brengt haar waardevolle praktijkervaring in als projectleider bij Diversiteit in Bedrijf. 

Programma

13.30 uur Welkom
13.35 uur Presentatie Siham Achahboun – Achmea
14.05 uur Presentatie Alice Odé – Diversiteit in Bedrijf
14.35 uur Afronding bijeenkomst

Locatie

Deze bijeenkomst zal online (via Teams) plaatsvinden. Je krijgt in aanloop naar de bijeenkomst toe een link toegestuurd om deel te nemen.

Meer informatie

Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP-afdeling Activiteiten via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl of bij Evita Amstelveen, evita.amstelveen@hrminded.nl, 06 54921744 of Jolanda Alkemade, 06 28782663 van Kring Holland. 

Deelnemers
Voor de interactiviteit van de online bijeenkomst is deze voor maximaal 30 deelnemers beschikbaar. Meld je dus snel aan!
We ontvangen graag vooraf jullie vragen, zodat we deze mee kunnen nemen in de bijeenkomsten. Vragen kunnen gemaild worden naar Evita Amstelveen, evita.amstelveen@hrminded.nl

Kosten
Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos voor NVP-leden, niet-leden betalen 19,50 exclusief btw. 

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 1 PE-punt.

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op jouw online deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nlAls je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à € 15,- exclusief btw in rekening gebracht.

Onze partners