14/04
2020

ONLINE - HR Café Brabant: Corona & Arbeidsrecht

Locatie

Deze bijeenkomst zal online (via Zoom) plaatsvinden. Je krijgt in aanloop naar de bijeenkomst toe een link toegestuurd om deel te nemen.

Organisator
Kring Noord-brabant
Doelgroep
Professionals, Seniors, Young Professionals
1 PE

De gastsprekers van TEN Advocaten praten je via een webinar bij!
Inclusief gezellig online ‘HR netwerken’, helaas de koffie/thee, drankjes en lekkere broodjes moet je dit keer zelf verzorgen!

De NVP krijgt vele vragen over de Coronacrisis en wil haar leden zo goed mogelijk ondersteunen en helpen in deze vreemde tijden. In voor en tegenspoed, zullen we maar zeggen. Vandaar een speciaal ingelast HR Café College Tour bijeenkomst. Uiteraard deze keer virtueel! 

Inmiddels worden werkgevers, ZZP’ers en daarmee onlosmakelijk verbonden, ook HR, geconfronteerd met diverse Coronacrisis vragen en daarmee gepaarde problematieken op arbeidsrechtelijk gebied.
Een kleine greep uit de collectie issues:

  • Proeftijdontslag, hoe zit dat?
  • Verplicht vakantie of ADV opnemen, hoe zit dat?
  • Flexkrachten?
  • Kan ik werknemers verplichten om te komen werken?
  • Privacy? Bijvoorbeeld mogen bedrijven na de versoepeling weten of hun medewerkers weer veilig aan het werk kunnen?

En zeker ook aandacht voor de NOW, bijvoorbeeld

  • Hoe meet je omzet?
  • Hoe luidt het loonbegrip?
  • Moet ik kiezen voor bedrijfseconomisch ontslag of NOW?

Maar ook voor de ZZP-ers onder ons:

  • Hoe zit het met nakomen van contractuele verplichtingen?

Grijp je kans! 

Over de sprekers
Ten Advocaten staat tijdens het webinar met een team van deskundigen klaar om alle vragen te beantwoorden. Maak kennis met: Denise Janssen, Anouk Kolk, Mandy de Koning, Roel Lammers en Michiel Leenhouts.

Elke 1e dinsdag in de maand organiseren wij een HR Café voor NVP-ers EN niet NVP-ers. Eigenlijk voor iedereen die is geïnteresseerd in het HRM-vak. We koppelen aan elke bijeenkomst een thema en gevendaar een leuke en interessante invulling aan. Door bijvoorbeeld een spreker uit te nodigen voor een korte inleiding en daarna gezamenlijke bespreking of door prikkelende stellingen te bedenken en die gezamenlijk te bespreken. Of door een NVP-er te vragen om aan die bijeenkomst een leuke invulling te geven. Een boekbespreking of een filmpje of een white-paper of een HR-scan. Maakt niet uit. Door de NVP en met de NVP is het uitgangspunt.

Maar ook HRM-ers die (nog) geen lid zijn van de NVP zijn welkom. Bevlogenheid voor het HRM-vak staat immers centraal. En natuurlijk ook gewoon gezellig samenzijn en ervaringen uitwisselen.

Ten overvloede: we zijn geen ‘commercieel’ platform en commerciële uitlatingen worden niet op prijs gesteld.

Programma

10.00 uur: start interactieve sessie
11.00 uur: einde interactieve sessie en netwerken

Locatie

Deze bijeenkomst zal online (via Zoom) plaatsvinden. Je krijgt in aanloop naar de bijeenkomst toe een link toegestuurd om deel te nemen.

Meer informatie

Kosten:
Deelname aan deze bijeenkomst is voor alle deelnemers gratis.

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 1 PE-punt.

Beeldmateriaal evenement
Op de bijeenkomsten van de NVP worden regelmatig foto’s genomen voor publicatie op onze website, social media of de nieuwsbrief. Als je er bezwaar tegen hebt dat je herkenbaar in beeld wordt gebracht, verzoeken wij je vriendelijk dit kenbaar te maken op de dag van de bijeenkomst bij de registratiebalie of organisator. Zonder tegenbericht gaan wij ervan uit dat wij het beeldmateriaal mogen publiceren.

Onze partners