17/02
2022

ONLINE - Naar een diverse en inclusieve bedrijfsomgeving: Inspiratie vanuit een praktisch model

Locatie

Online

Organisator
Kring Holland
Doelgroep
C-Level, Seniors, Professionals, Young Professionals
0 PE

Naar een diverse en inclusieve bedrijfsomgeving: Inspiratie vanuit een praktisch model

In vele opzichten is de huidige samenleving waarin wij leven en werken als zeer divers te beschouwen. Zo zijn er verschillen qua gender, nationaliteit, seksuele voorkeur/oriëntatie, cultuur, religie en opvattingen en ook qua functiebeperking en leeftijd.

'Diversiteit en inclusie mag en kan onze dagelijkse realiteit zijn', volgens Crystal Ziel. Zij ziet dat organisaties waarin diversiteit en inclusie belangrijke factoren zijn meer uitblinken, innovatiever zijn en handelen vanuit een breder perspectief.

De sleutel hiervoor is het stimuleren van een inclusieve bedrijfsomgeving. De ingrediënten hiervoor zijn overal dezelfde. Toch is het ‘recept’ bij elk bedrijf, bij elke organisatie weer anders. En iedere organisatie begint op haar eigen manier. De zeven zorgvuldige geselecteerde ingrediënten gevat in een concreet model maakt het voor organisaties een stuk gemakkelijker om diversiteit en inclusie te stimuleren.

Waarmee begint het ontwikkelen van een diverse en inclusieve organisatie? 

Inclusie is geen vinkenlijstje waarbij je stap voor stap alle onderdelen afgaat. Het begint met: zien! Het zien van wat jouw bedrijf wil en nodig heeft, het zien van de mogelijkheden en ondersteuning die je kan krijgen, het zien van de mensen die je al in dienst hebt en van de mensen die je verwelkomt.

Diversiteit en inclusie komt niet in één keer maar bereik je met stappen. Om deelnemers aan het webinar te inspireren en op weg te helpen neemt Crystal hen mee in een methode, geeft voorbeelden en benoemt valkuilen. 

Met deze compacte webinar van 60 minuten wil Crystal inspireren, zodat de deelnemers stappen zetten binnen hun organisatie. 

Dit webinar is de eerste sessie van een tweeluik. Op 16 maart is er een NVP-bijeenkomst i.s.m. en op de locatie van de Hogeschool Rotterdam, waarbij we kunnen leren van 2 boeiende praktijkcases, waarbij Crystal ook aanwezig zal zijn voor een ronde tafelgesprek. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

Spreker

Crystal Ziel is directeur van Natuurlijk Inclusief®. Met haar bevlogenheid voor diversiteit en inclusie, zet zij zich in voor een Nederland waarin inclusief werkgeverschap de norm is. Zij helpt overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties met hun doelstellingen op het gebied van Social Return On Investment (SROI), Wet Banenafspraak en inclusief werkgeverschap. Tevens ondersteunt zij ondernemers bij het lokaal verbinden rondom impact ondernemen en draagt bij aan een positiever en meer realistisch beeld van 'ongekende talenten', de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

  

Programma

13.30 u:  Inspiratie en uitleg van een methode voor diversitieit en inclusie binnnen organisaties met voorbeelden en valkuilen door Crystal Ziel

14.30 u: Einde van de sessie

Locatie

Online

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Brenda Warmer  tel. 06-22 84 62 21  brenda.warmer@adm.com of Evita Amstelveen, 06-54921744   evita.amstelveen@hrminded.nl  

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op jouw online deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl. Als je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à € 15,- exclusief btw in rekening gebracht.

Onze partners