08/04
2021

ONLINE - Wat betekent pensioencommunicatie voor de werkgever?

Locatie

Deze online bijeenkomst wordt gehost via Zoom, je ontvangt in aanloop naar de bijeenkomst toe de link om deel te nemen.

Organisator
Kring Noord-Nederland
Doelgroep
Professionals, Young Professionals
1 PE

Communiceren met je medewerkers over de pensioentoezegging is niet altijd het leukste onderwerp. Maar een belangrijk onderwerp is het wel. Pensioenpremies zijn naast het salaris veelal de duurste  arbeidsvoorwaarden. Werknemers geven door de regel een hoge waardering aan een goede communicatie. 

Een werkgever heeft verplichtingen vanuit de Wet pensioencommunicatie.  Een medewerker mag van de werkgever verwachten dat deze de werknemer niet alleen informeert over wijzigingen in de pensioenregeling, maar dat deze de werknemer ook informeert bij life-events. Op deze wijze wil de overheid het pensioenbewustzijn van de medewerkers verbeteren. Bij life-events kun je denken aan: wijziging burgerlijke staat, het bereiken van de Aow gerechtigde leeftijd, wisseling van werkgever, arbeidsongeschiktheid of ziekte. 

Tijdens dit webinar krijg jij vanuit jouw rol als HR professional inzicht in de kansen en uitdagingen waar de werkgever en werknemer in de toekomst hun voordeel mee kunnen doen. Ook kijken we naar de voordelen van een personeelsvoorlichting of is het toch raadzamer om de medewerkers de mogelijkheid te bieden om op “spreekuur” te komen? 

Dit webinar wordt verzorgd door Ron Mulder MPLA, pensioenadviseur ten Hag. Als pensioenadviseur staat Ron al jaren werkgevers en medewerkers bij als het gaat om communicatie over de pensioenregeling alsmede over life events.

Programma

15.45 uur Toegang tot het webinar
16.00 uur Start webinar
17.00 uur Afronding webinar

Locatie

Deze online bijeenkomst wordt gehost via Zoom, je ontvangt in aanloop naar de bijeenkomst toe de link om deel te nemen.

Meer informatie

Aanmelden kan tot één dag voor de start van het webinar via de website van de NVP. Je ontvangt via de e-mail een bevestiging en de link naar de online sessie.

Heb je vooraf een vraag die we kunnen voorleggen aan Ron Mulder? Laat het ons weten via communicatie@nvp-hrnetwerk.nl. Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP-afdeling Activiteiten via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl.

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 1 PE-punt.

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op jouw online deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl. Als je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à € 15,- exclusief btw in rekening gebracht.

Onze partners