28/06
2022

Webinar Voorbereiding op Wet toekomst pensioenen

Organisator
NVP i.s.m. Zicht Adviseurs & Paul van der Heide
Doelgroep
C-Level, Professionals, Young Professionals, Seniors
2 PE

De wet toekomst pensioenen (n.a.v. pensioenakkoord) heeft grote impact op pensioenregelingen, maar ook op pensioenlasten. De noodzakelijke transitie raakt dus elke werkgever en werknemer; de wijzigingen zijn wellicht de meest impactvolle op het gebied van arbeidsvoorwaarden van het decennium.  
Als HR specialist krijg je hier ongetwijfeld mee te maken.

Bereid je daarom tijdig en grondig voor. 

Om te beginnen met een informatief Webinar op 28 juni met experts uit de praktijk.

15.00 uur Start webinar

16.30 uur Einde van de sessie

We zoomen in op wat de wet betekent voor pensioenregelingen, kijken naar de arbeidsrechtelijke aspecten en geven je tips over hoe jij in jouw situatie kunt (of moet) handelen om complient te zijn.

Specifiek wordt hierin stilgestaan bij:

  • Hoe bereid ik mij als HR verantwoordelijke voor en welke stappen moet ik nemen?
  • Premie tussen leeftijdscategorieën verschuift, kunt u zich voorbereiden op ongewenste effecten?
  • Wanneer moet een werkgever welke acties uitvoeren?
  • Hoe zijn consequenties te managen?

Voor de deelnemers aan het Webinar wordt in het najaar van 2022 een servicedesk geopend met;

  • Regionale, praktische hands-on bijeenkomsten voor praktische tips (in Apeldoorn, Alkmaar, Capelle a/d IJssel & Den Bosch)
  • Stappenplan
  • Regelmatige schriftelijke update
  • Begeleiding van transitie door deskundige ondersteuning
  • Toegang tot altijd up to date informatieve website

Als NVP gaan we hier de komende maanden aandacht aan geven. Mis niets en doe mee!

Na de webinar weet je welke nodige stappen je kan nemen om goed voorbereid te zijn op de nieuwe pensioenwetgeving en hoe je als HR professional door niet gebruik te maken van standaardoplossingen veel meerwaarde kunt hebben bij pensioentransitie projecten.

Sprekers
Graag stellen wij onze sprekers aan je voor.Elias van Belzen
Al meer dan 20 jaar ben ik werkzaam in de pensioenbranche en sinds 2017 geef ik leiding aan de pensioen- en inkomensprofessionals bij Zicht adviseurs. Dagelijks ben ik, samen met mijn collega’s, vol passie bezig om onze pensioenrelaties te geven waarvoor ze bij ons aan het goede adres zijn ‘ontzorgen bij alles wat met pensioen te maken heeft’!

Ik neem graag jullie mee hoe je nu al als HR-professional de nodige stappen kan nemen om goed voorbereid te zijn op de nieuwe pensioenwetgeving. Het gaat elke werknemer raken. Dat zal vragen, onzekerheid of zelf spanning geven.


Ingrid van den Broek
Mijn naam is Ingrid van den Broek. Ik ben inmiddels bijna 20 jaar werkzaam bij TRC Advocaten te Veldhoven. Nadat ik in een algemene praktijk ben begonnen ben ik mij gaan specialiseren in het arbeidsrecht. Dit doe ik al jaren met plezier aangevuld met ondernemingsrecht en letselschade. Binnen TRC ben ik de voorzitter van het team arbeidsrecht.


Paul van der Heide
Ik ben actuarieel geschoold en heb een ruime ervaring in het begeleiden van ondernemingen in pensioentransitie projecten. Door creativiteit te combineren met actuariële en juridische kennis bedenk ik graag oplossingen voor uitdagingen in deze transitieprojecten. Op begrijpelijk wijze zal ik je laten zien hoe je als HR professional bijzonder veel meerwaarde kunt hebben door niet direct de standaardoplossingen te kiezen.

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op jouw online deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl. Als je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à € 15,- exclusief btw in rekening gebracht.

 

 

Programma
Meer informatie
Annuleringsregeling

Onze partners