13/06
2017

Workshop STECR werkwijzer arbeidsconflicten (NVP)

Locatie

Capabel Hogeschool
Australiëlaan 14-16
3526 AB Utrecht

0 PE

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 2 PE punten

Op 13 juni 2017 geeft Thom Wildeboer, Directeur STECR en tevens Lector van Capabel Hogeschool, de workshop 'STECR werkwijzer arbeidsconflicten'. Waarin hij ingaat op de inhoud van de STECR-werkwijzer. Tijdens de workshop is er gelegenheid tot discussie.

Het gebruik van professionele standaarden, richtlijnen, protocollen wordt steeds belangrijker omdat deze aspecten (meestal) professionele en vaak ook juridische gevolgen hebben. Zo zijn er in de gezondheidszorg talloze protocollen en richtlijnen die gevolgd moeten worden. Maar ook in het werkveld van sociale zekerheid moeten bedrijfs- en verzekeringsartsen bij WVP-gevallen er verplicht gebruik van maken. Deze standaarden, richtlijnen en protocollen worden in de ‘Beleidsregels beoordelingskader poortwachter’ uitdrukkelijk beschreven. De STECR-Werkwijzers worden daarbij ook expliciet genoemd.

STECR, Expertisecentrum Participatie, heeft verschillende werkwijzers ontwikkeld en uitgegeven, waaronder ook de STECR Werkwijzer Arbeidsconflicten (versie 6, 2014). De werkwijzer wordt onder andere door UWV gebruikt als één van de bronnen bij de beoordeling of de werkgever een loonsanctie moet worden opgelegd. Ook de rechter gebruikt de werkwijzer dikwijls in ontslagzaken en voor de tuchtrechter is het ook een regelmatig gebruikt instrument om te beoordelen of de bedrijfsarts al dan niet juist handelde bij, in dit geval, arbeidsconflicten.

Inhoud

  • STECR als expertisecentrum
  • STECR Werkwijzer Arbeidsconflicten
  • WWZ en Jurisprudentie
  • Juridische haken en ogen
  • De rol van HRM
Programma

13.30: Welkom en introductie

13.45: STECR-werkwijzer
 
14.15: Risico-verdeling/WWZ/Interventieperiode
 
15.00: Pauze
 
15.15: Gebruikersonderzoek
 
15.45: Rol HRM: do’s en don’ts
 
16.30: Conclusie en Sluiting
Locatie

Capabel Hogeschool
Australiëlaan 14-16
3526 AB Utrecht

Meer informatie

 

Kosten

Deelname aan deze bijeenkomst is gratis voor NVP-leden. Voor niet-leden bedraagt de toegangsprijs € 50. 

 

Informatie

Voor praktische zaken over aanmeldingen/bevestigingen e.d. kun je contact opnemen met de NVP, tel. 033 247 34 81, e-mail activiteiten@nvp-plaza.nl

Annuleringsregeling

Indien je onverhoopt verhinderd bent, kun je je tot één week voor de bijeenkomst kosteloos afmelden. Annuleren kan uitsluitend per e-mail (activiteiten@nvp-plaza.nl). Indien je je opgeeft en niet tijdig afmeldt, of niet komt, wordt er 50 euro in rekening gebracht. Wel kun je je door een ander laten vervangen. Dit kan alleen indien je in jouw afmeldingsmail de naam van jouw vervanger vermeldt en deze vervanger zich uiterlijk 24 uur voor de bijeenkomst via de website van de NVP aanmeldt.

Onze partners