1. Home
  2. Vakontwikkeling
  3. Certificering

Een professional worden en blijven

 

Over CHRP
Zowel opdrachtgevers, werkgevers en medewerkers in organisaties als HR- professionals zelf hebben behoefte aan een  onafhankelijke kwaliteitsstandaard voor HR-mensen. Daarom heeft NVP een certificeringssysteem geïnitieerd: de Certified HR Professional, kortweg CHRP. Deze certificering wordt uitgevoerd door een onafhankelijke instelling; de CRP.

CHRP maakt duidelijk welke beroepsgenoten voldoen aan de basisstandaarden en draagt daardoor bij aan de professionaliteit van de gehele beroepsgroep.

Als HR-professional kun je met CHRP transparant en continu werken aan je eigen kwaliteit en ontwikkeling, deze laten toetsen door beroepsgenoten en dat aan (potentiële) opdrachtgevers en werkgevers laten zien.

Een werkgever of opdrachtgever kan door CHRP vaststellen of hij een professional in huis haalt, heeft en houdt.

Aanmelding, registratie en kosten
Je certificering begint simpelweg met het aanvraagformulier op CeRP.nl. Vul het volledig in en sluit een actueel curriculum vitae bij. NVP bepaalt hiermee of je in aanmerking komt voor peer-assessment door twee vakgenoten. Hun rapportage wordt door een derde vakgenoot beoordeeld en de uiteindelijke toekenning is aan de CHRP-commissie.
Als gecertificeerde word je voor drie jaar opgenomen in het openbare CHRP-register. Daarmee ben je niet klaar, dat ben je nooit! Gedurende de jaren ontwikkel je je verder volgens de richtlijnen van CHRP om je certificering te behouden.

 

Kosten certificering
De tarieven die horen bij het CHRP-traject hebben we voor je op een rij gezet, je leest ze op de pagina van CerP.nl. Al je vragen en suggesties horen we graag via info@cerp.nl 

 

Het CHRP-register en meer informatie
Het CHRP-register is in te zien via CHRP-register bij CeRP.
Voor meer informatie kun je contact opnemen via info@CeRP.nl of 033 247 34 95.

Onze partners