08/05
2018

Respondenten gezocht die regelmatig werven voor financieel-technische functies

Het sollicitatiegesprek is één van de spannendste en meest bepalende gesprekken die iemand in zijn leven voert. Toch is niet altijd even duidelijk waarom de ene uiteindelijk wel wordt uitgenodigd en geselecteerd en de ander zijn zoektocht naar een baan moet blijven doorzetten.

De Universiteit van Amsterdam doet op dit moment onderzoek (met de steun van het NWO) naar dit cruciale gesprek om zo meer inzicht te krijgen in de dynamieken die het vormgeven. Om die reden willen onderzoekers van de UvA graag in gesprek treden met mensen die op dagelijkse basis ervaring hebben met het werven en selecteren van medewerkers.

De UvA is op zoek naar respondenten uit verschillende sectoren maar in het bijzonder zijn zij geïnteresseerd in professionals die vaak werven voor financieel-technische functies (zoals voor de functies van managers, inkoopmedewerkers, verzekeringsagenten, vastgoedmakelaren, boekhouders, controllers, etc.) en sociaal-culturele functies (zoals coördinatoren, onderwijstaken, creatieve taken, sociale ondersteuning, etc.). Het gaat dus meestal over middenkader, ondersteunende of coördinerende functies (minimum HBO opleiding).

Een interview duurt gemiddeld 45 minuten en vindt plaats op een locatie naar keuze (bijvoorkeur in een stille en rustige omgeving). Er wordt slechts een geluidsopname gemaakt en er is geen enkele vermelding van naam, bedrijf, leeftijd of plaats nodig. Het interview wordt dus volstrekt anoniem verwerkt en is in geen geval traceerbaar.

Dus heeft u zin en tijd om aan dit onderzoek mee te doen, aarzel dan niet om met Kobe de Keere contact op te nemen via k.dekeere@uva.nl of 06-15247459. Het gesprek kan een uitgelezen moment zijn voor uzelf om even stil te staan bij de eigen werkervaring.

De gesprekken kunnen gepland worden tussen 1 mei en 10 juli. Zowel overdag als in de avond

Onze partners