16/04
2019

“We volgen ons hart en zetten mensen in hun kracht”

Zie je een leuke baan? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is je in te schrijven. Baan binnen. Dat is de kern van het concept ‘open 

 

hiring’, waarvan Start Foundation en Greyston gaan testen of het ook in Nederland werkt. Babywinkel MamaLoes uit Goirle bijt het spits af. “Wij volgen ons hart en zetten mensen in hun kracht”, zegt directeur Loes de Volder.

Een baan bemachtigen zonder te solliciteren. Dat is de basisgedachte achter ‘open hiring’. Alleen de motivatie van de kandidaat telt; als hij of zij denkt de functie aan te kunnen, dan is de baan binnen. De Amerikaanse bakkersfabriek Greyston begon er ooit mee in 1982. Om de armoede te bestrijden, besloot Greyston banen open te stellen voor mensen die er niet in slaagden werk te vinden. Het concept sloeg aan: in de loop der jaren hielp Greyston 3.500 mensen aan werk.

Maatschappelijk ontwikkelaar Start Foundation gaat samen met Greyston onderzoeken of ‘open hiring’ ook in Nederland effectief is. “Als we niets proberen, komt een grote groep mensen nooit aan het werk”, zegt Jos Verhoeven, de directeur van Start Foundation. “De overheid probeert wel van alles, maar die maatregelen slaan nog geen deuk in een pakje boter. Dit probleem vraagt om een drastisch andere aanpak.”

De eerste proef is met babywinkel MamaLoes, dat op dit moment 130 medewerkers in dienst heeft. Waarom doet MamaLoes mee? 

Directeur Loes de Volder: “We moeten mensen labelen op hun beperkingen om subsidie te krijgen, maar dat willen we niet. We volgen ons hart en zetten ze liever in hun kracht. Maar dat moet en kan niet ten koste gaan van een verantwoorde bedrijfsvoering. We hopen samen met de Start Foundation een werkbare variant van open hiring te kunnen ontwikkelen voor Nederland.” 

 
 

Onze partners