16/10
2019

“Ga gewoon kijken hoe het voor jou kan werken”

Maartje Wolff (links op de foto naast compagnon Fennande van der Meulen) is eigenaar van bureau Happy Office en een van de initiatiefnemers van de Week van het Werkgeluk (ieder jaar in de laatste week van september). Is geluk op de werkvloer iets van voorbijgaande aard of een blijvertje?

Het leuke aan ‘geluk’ is dat die term meteen iets bij je oproept, vindt Maartje. “De een wordt er kriegel van, de ander heel blij. Dat heeft geluk voor op saaiere termen als employability of vitaliteit. Aan de andere kant is het ook een term die makkelijk besmet kan raken en waar iedereen mee aan de haal kan gaan. Criticasters zeggen dat het onzin is dat iedereen maar de hele dag happy moet zijn. Maar zo zien wij geluk ook helemaal niet.”

Volgens Maartje is de kern van geluk op de werkvloer dat je de mens en de organisatiecultuur voorop stelt in plaats van structuren en processen. “Het vergt een radicaal andere manier van denken, waarin je medewerkers niet als hulpbronnen ziet die je kunt uitputten. Daarom ben ik ook niet zo’n fan van de term human resource management. Als wij bij organisaties met geluk bezig zijn, dan kijken we naar vier pijlers: betekenis geven, voldoening, verbinding en plezier. Die vier pijlers probeer je in te bedden in de cultuur van een organisatie.”

Doe je dat, dan wil dat helemaal niet zeggen dat iedereen de hele dag zielsgelukkig op het werk rondloopt, zegt Maartje. “Geluk is iets wat omhoog en omlaag gaat en hangt samen met tal van factoren, bijvoorbeeld hoe het thuis met je gaat en of je gezond bent. Maar je kunt wél een cultuur creëren waarin mensen aan hun geluk willen werken. En als je dat voor elkaar krijgt, dan presteren medewerkers ook beter.”

Werkgeluk heeft nogal wat overlap met andere trends, zoals duurzame inzetbaarheid, bevlogenheid en vitaliteitsmanagement. Voor je het weet, beland je in een semantische discussie en daar wil Maartje voor waken. Liever heeft ze dat organisaties hun vooroordelen laten varen en ermee aan de slag gaan. “Ga gewoon kijken hoe het werkt voor jouw organisatie, want ik ben ervan overtuigd dat je er in iedere organisatie mee aan de slag kunt. De een begint heel groot, de ander heel klein. Je kunt ook gewoon met één team beginnen en kijken hoe het werkt. Of begin heel concreet. Bij een klant van ons, een financieel dienstverlener, zijn ze tijdens de Week van het Werkgeluk met zijn allen aan een lange tafel gaan lunchen, voor meer interactie. Dat beviel zo goed, dat ze deze manier van lunchen geregeld herhalen en dat komt de onderlinge samenwerking en werksfeer ten goede. Werkgeluk kent niet één recept. Het gaat om kleine stappen en uitproberen.”

Meer weten: Happyoffice.nl

Onze partners