12/07
2016

Professioneel vrijwilligersbeleid voor Kinderboerderij Parkhoeve

NVP Noord-Brabant realiseert unieke samenwerking

Ook vrijwilligersorganisaties hebben baat bij een professioneel HR-beleid. Zoals kinderboerderij Parkhoeve in Breda, waar ruim vijftig vrijwilligers, deels personen ‘met een rugzakje’, werken in dierenverzorging, tuinonderhoud, horeca, toezicht en in de klussendienst. Er was behoefte aan meer structuur bij het aannemen, inzetten, begeleiden  en motiveren van deze vrijwilligers. Via de NVP-afdeling Noord-Brabant werd Diana Roos, HR-adviseur bij Bakker Barendrecht, hiervoor benaderd. Zij is begin 2016 door haar bedrijf een dag per week vrijgesteld om De Parkhoeve te ondersteunen.

Diana heeft inmiddels in samenspraak met locatiemanager Geert Aarts functieprofielen opgesteld, waardoor binnenkomende vrijwilligers geplaatst kunnen op de taken die het beste passen bij hun competenties. Tevens is het wervings- en aannamebeleid verbeterd. De Parkhoeve is erg blij met haar inbreng, en de ‘buitenklus’ geeft ook Diana zelf nieuwe inspiratie.

Zondag 29 mei jl. was de NVP de gast bij De Parkhoeve. Bestuursleden Karin Faase en Melissa Hagendijk maakten er een uitgebreid verslag van. Je kunt het hier lezen.

Onze partners