28/02
2021

Samenwerken op afstand vraagt verbinding

Afstand vraagt verbinding met elkaar

Het is inmiddels een gegeven: we werken veel meer op afstand van elkaar. Ondertussen is dit het ‘nieuwe normaal’. Als we het afgelopen jaar iets hebben geleerd, is het wel het belang van verbinding. We willen ons verbonden voelen met elkaar, met ons team, onze medewerkers en ons netwerk; een verbinding die verder gaat dan het puur functionele.

Op 17 maart is er zelfs vanuit NVP en de Haagse Hogeschool een symposium over de gevolgen van thuiswerken op de bedrijfscultuur. Het blijkt niet alleen ten koste te gaan van de effectiviteit, ook de kosten rijzen de pan uit! Er is meer nodig dan af en toe een Zoom-sessie voor een wekelijkse teamvergadering.

Het belang van verbinding is duidelijk, maar HOE dan?

Daarom organiseren we op 11 maart een webinar over het HOE van de verbinding met medewerkers, collega’s en ons netwerk. Vanaf de eerste lockdown in maart 2020 heeft Jeroen van Vliet van het bureau Werkwijze talloze teams, in onder meer IT, health en food, geholpen om die verbinding te creëren en teams succesvol te maken. In een interactieve sessie van 75 minuten wil Jeroen van Vliet je inspireren en meenemen in wat hij hierin heeft geleerd. Zijn ervaringen en concrete tips, hulp en ideeën kun je toepassen om de verbinding en betrokkenheid in je eigen organisatie, team of netwerk te vergroten. Interactief, dat betekent ook leren van ervaringen en ideeën van elkaar.

Kracht van het netwerk

Samenwerken gebeurt niet alleen binnen organisaties maar ook in het netwerk. Dat belang neemt alleen maar toe. In deze tijd van veel afstand hebben we de neiging om de verbinding met ons netwerk te verwaarlozen. Met de komst van ‘HR Kennisnetwerk’ naar NVP én andere nieuwe NVP-leden, wordt het Netwerk voor HR-professionals groter. Hoe kunnen we verbinding in het netwerk vergroten om de kracht ervan zo goed mogelijk te benutten?

Wil je leren van de ervaringen van het afgelopen jaar om de verbinding met je medewerkers en je netwerk te versterken en effectiever te maken? Meld je dan hier aan voor dit NVP-webinar op 11 maart.

Onze partners