26/06
2017

“Gezocht: Manager Medewerker Engagement”

Engagement heeft een eigenaar nodig

Directieleden schatten het belang dat wordt gehecht aan medewerker engagement gemiddeld hoog in. Meer dan de helft van de medewerkers in Nederland is trots op hun werkgever en vindt een positieve werkomgeving belangrijk. Maar meer dan de helft zegt dat de organisatie nog onvoldoende beleid heeft gemaakt rondom engagement. Wie dit oppakt binnen een organisatie en hoe is vaak niet duidelijk. Dit melden HR­‐Communicatie.nl en Motivaction in hun  publicatie ‘Aan de slag met Medewerker Engagement’.

Medewerker engagement, het is een abstract maar veelbesproken begrip. Het wordt van groot belang geacht voor het succes van een organisatie. Dit blijkt uit een in maart 2017 gehouden brainstormsessie en vervolgens uit een in april 2017 uitgevoerd onderzoek.

Meer dan 1000 professionals deelden hun inzichten: directieleden, HR­‐managers, communicatiemanagers en medewerkers met andere functies. Het onderzoek brengt in beeld hoe medewerker engagement wordt ervaren bij de Nederlandse medewerkers en organisaties. Dit zijn de drie belangrijkste conclusies:

Lees verder

Onze partners