03/07
2017

Verkiezing van Gezond in Bedrijf Vitality Manager 2017

Leren van Vitality Managers
Als je al sinds 2000 werkt aan gezonde mensen in gezonde organisaties, mag je met recht de Gezond in Bedrijf Vitality Manager van het Jaar verkiezing organiseren. Sinds 2010 vragen wij op die manier  aandacht voor vitale leiders die hun kop boven het maaiveld uit durven te steken.

Al vrij snel zagen wij (met alle respect) dat organisaties er met yoga en sla alleen niet ging komen.  Een vitale organisatie heeft meer nodig dan de bekende BRAVO-thema’s. Een vitale organisatie is meer dan vitale medewerkers. Er is een wisselwerking tussen mens en organisatie, cultuur en strategie. En dat kan op vele manieren. Het is en blijft maatwerk. Maar het eindresultaat is vitaliteit. Zowel van mens als organisatie.

Modelvoorbeeld
De eerste Vitality Manager van de Gezond in Bedrijf verkiezing in 2011 was Rik-Jan Modderkolk van Pon. Hij is een modelvoorbeeld die als één van de eersten in Nederland het grote belang in zag van gezonde mensen in een gezonde organisatie. Op een Gezond in Bedrijf congres zei Rik-Jan onlangs hierover zonder een spier te vertrekken: ‘Onze WIA-instroom zal binnen 5 jaar naar 0% zakken’. En even later concludeert hij: ‘Meer preventie en focus op vitaliteit gaan dat realiseren.”

Uit het hart
De verrassende winnaar in 2013 was Wil Markesteijn.  Zij was directeur van De Lange Wei, een middelgrote zorginstelling die op een hartverwarmende manier haar medewerkers weet te enthousiasmeren en daarmee de zorg aan de cliënten sterk weet te verbeteren. Zij ging na haar uitverkiezing op de schouders van haar medewerkers.

‘Evidence based’ PR
Niet alle bedrijven zijn hetzelfde. ASML is groot, internationaal en vol met slimme techneuten. Probeer die maar eens te bereiken! Het lukte Maaike Thijssen, Vitality Manager bij ASML  en winnaar in 2014. Zij communiceert op een manier die haar doelgroep aanspreekt. Zo hing zij posters op die lieten zien wat stress met hersens doet. Een feitelijke en ‘evidence based’ benadering. Mensen zijn ‘key’ voor een kennisintensief bedrijf als ASML.

Bevlogen leiderschap
Vorig jaar won Gert-Jan Aleman. Manager Arbo Centrum, Gemeente Den Haag. Een bruisende leider die met humor inspireert, sociale media gebruikt en aandacht heeft voor alle geledingen en thema’s binnen de Gemeente. Zo stond de lift in het Gemeentehuis vol met giechelende 50 plussers op weg naar de workshop ‘In de overgang?’ Aandacht voor iedereen.

Meer en meer wordt duidelijk dat Vitaliteit het hart van een goed HR beleid vormt. Vitaliteit gaat verder dan leefstijl. De werkomgeving en onderlinge samenwerking zijn van veel groter belang. Want als de werkdruk hoog is en de sfeer slecht, helpen quinoa en mindfullness niet!

Ook dit jaar vindt voor de zesde keer de verkiezing van de Gezond in Bedrijf Vitality Manager 2017 plaats. En wel op 14 september a.s. in Inn Style Maarssen. Aanmelden kan op www.gezondinbedrijf.com

Onze partners