26/08
2017

Waarom ik lid ben van de NVP

Het kriebelde al een aantal jaren. Eigen baas. En bijna 15 jaar geleden zette ik de stap. Ik nam ontslag en startte mijn eigen bedrijf. In de ogen van anderen was het heel stoer wat ik deed. Zelf vond ik het spannend en na twee weken voelde ik me vooral alleen.

Ik miste mijn collega’s
Ik was in één klap al mijn HR-collega’s kwijt. Collega’s waar ik even binnen kon lopen om iets aan voor te leggen. Collega’s waar ik even mee kon overleggen wat de beste aanpak was om een manager te overtuigen. Collega’s waar ik even tegen aan kon kletsen als ik iets gênants of iets leuks had meegemaakt. Ik had me van te voren nooit gerealiseerd dat ik mijn HR-collega’s het meest zou missen.

Waar vind ik nieuwe HR-collega’s
Nieuwe collega’s die, net als ik, op zoek zijn naar iemand waar je even mee kan sparren als je ergens tegen aan loopt; die de vraag stelt waar je zelf niet aan gedacht hebt of die je liever uit de weg gaat; die meer weet over het onderwerp waar je organisatie of bedrijf tegenaan loopt.

Bij de NVP?
En zo ben ik bij de NVP terecht gekomen. Bij mij in de buurt vond een bijeenkomst plaats. Ik besloot er heen te gaan om te kijken of dat iets voor mij was. Ik werd met open armen ontvangen en vond het heerlijk om onder vakgenoten te zijn. De bijeenkomst was heel waardevol en na afloop was er volop gelegenheid om met anderen van gedachten te wisselen. Zo raakte ik in gesprek met Veron, het klikte en we spreken elkaar nog steeds om de paar weken.

Twee weten meer dan één
Juist voor de solisten onder ons, of je nu de enige HR-professional bent binnen je bedrijf, of als HR-leider voornamelijk administratieve ondersteuning hebt, of zelfstandig HR-expert, is het heerlijk om er niet alleen voor te staan en gebruik te maken van de kennis en ervaring van anderen. Te weten dat je terug kunt vallen op ‘collega’s’.

Liefde voor het HR-vak
Zo voelt het in elk geval voor mij. Dat is dan ook wat ik leuk vind aan de NVP. Veel collega’s, bijeenkomsten over allerlei HR-onderwerpen, veel kennis en ervaring. Als ik naar een bijeenkomst ga, dan valt het me, dat iedereen binnen de kortste keren met een ander in gesprek is. De sfeer is positief en er ontstaan leuke discussies. De liefde voor het vak is immers wat ons bindt.

Wat kan beter?
En toch zijn er ook dingen die ik mis:
Een NVP-groep op LinkedIn of Facebook, waar je je vraag kunt stellen en je collega antwoord geeft (graag zonder reclame of promotie);
meer wetenschappelijke inzichten en kennis (ik ben een kennis-junkie).

Ben ik de enige? Zijn er dingen die jij mist? Laat het hieronder weten. Ik ben heel benieuwd naar je reactie.

Onze partners