22/09
2022

NVP Online Kennissessie: High Performance teams: Hoe wordt energie de aorta van jouw organisatie?

Locatie

Online. Je krijgt in aanloop naar het online event de gegevens om deel te nemen toegestuurd.

Organisator
NVP Activiteitenbureau i.s.m. NVP Programmaraad
Doelgroep
C-Level, Seniors, Professionals, Young Professionals
1 PE

Het hoofdkenmerk van de burn-out is een overmatig tekort aan energie. Wetenschappelijk is aangetoond dat energie van mensen besmettelijk is. De (onprettige) beleving van energieverlies is dus overdraagbaar en daar kan geen mondkapje tegenop! Het gevaar: bijna onmerkbaar kan een teamburn-out binnensluipen.

Het positief tegenovergestelde van de burn-out is bevlogenheid. Het hoofdkenmerk daarvan? Teams bruisen van de energie!

Energie is dus kennelijk een vitaal begrip en een instrument om op te sturen, misschien nu wel meer dan ooit als we alle cijfers over de ‘Corona-burn-out’ mogen geloven. Energieke teams presteren beter, kennen minder uitval, ontwikkelen zich sneller en denken in mogelijkheden. Prachtige redenen om als HR-professional te sturen op de energie in je organisatie. Naar eer en geweten gebeurt dat ook dagelijks. Maar zoals het wetenschappelijk onderzoek van Van der Zwan (april 2017, Naar Energieke Teams, Wat Te Doen?) aantoont, bijna alle interventies in organisaties hebben slechts een kortdurend effect en werken mede daardoor eerder averechts.

In zijn onderzoek beschrijft hij ook wat wel aantoonbaar duurzame energie in teams oplevert. Interventies die wij inmiddels al ruim 16 jaar succesvol toepassen in alle takken van sport. Onder energie verstaan wij ‘de mentale kracht om tot prestaties te komen’. Zonder energie zijn High Performing Teams naar onze mening onbereikbaar.

Energie van medewerkers is meetbaar. En beïnvloedbaar. Hoe interessant zou het voor jou als HR- professional zijn om concrete signalen van energiewinst en verlies te herkennen? Wat zou het opleveren voor je organisatie als je medewerkers kan leren de regie over de eigen energie te nemen? Om dat eigenaarschap te stimuleren? En natuurlijk om daar de vruchten van te plukken door verzuimkosten te besparen, samenwerking en prestaties te ontwikkelen en misschien wel het belangrijkste, het werkplezier te vergroten….

In een uur tijd maakt Bert Arons je aan de hand van praktijkvoorbeelden bewust van wat wel werkt en wat niet werkt. Welke interventies zijn effectief? Hoe kan je de energiebeleving meten? En benutten?

Bert Arons werkt met zijn partner bij Couleur-Locale. Daarnaast werken tien licentiehouders in hun eigen markt met de Spectrum Energiemeting® en het Prismamodel® die hij in eigen beheer ontwikkelde. Bert durft zich na 35 jaar werken met gedrag van individuen, teams en hele organisaties gedragsdeskundig te noemen. Hij fungeert dagelijks als bewust-maker. Hij houdt ervan om het camerastandpunt te verplaatsen en uitgeputte teams weer vol in hun kracht te zetten. Kenmerkend voor Bert zijn de tomeloze energie, zijn enthousiasme en veerkracht.

Programma

15.15 uur Digitale inloop
15.30 uur Start webinar
17.00 uur Einde webinar

Locatie

Online. Je krijgt in aanloop naar het online event de gegevens om deel te nemen toegestuurd.

Meer informatie

Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP Activiteiten via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl

Kosten
Voor NVP-leden is deze Online Kennissessie kosteloos. Niet-leden betalen € 19,50 (exclusief BTW). Ben je na deelname enthousiast omdat je een interessante en inspirerende online kennissessie hebt gevolgd en energie krijgt van een sterk HR-netwerk? Word dan NVP-lid. We sturen je dan geen deelnamefactuur. 

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op jouw online deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl. Als je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à € 15,- exclusief btw in rekening gebracht.

Onze partners