21/09
2021

ONLINE - De menselijke kant van reorganiseren: wat is het en hoe zet je die in?

Locatie

Online

Organisator
Kring Holland
Doelgroep
C-Level, Seniors, Professionals, Young Professionals
1 PE

In tijden van corona staat reorganiseren op de agenda van veel organisaties. Het is duidelijk dat het in deze tijd niet voldoende is om als ondernemer te blijven doen wat er altijd al wordt gedaan om een organisatie succesvol te houden. De impact van reorganiseren op de organisatie en haar medewerkers is groot. Een reorganisatie met personele gevolgen is voor de meeste betrokkenen een ‘life changing event’. Het gaat vaak gepaard met weerstand en emoties. 

Dit webinar gaat over de andere kant van reorganiseren. Monique van der Meer en Jolanda Salari (beiden senior managing consultant bij Berenschot) geven tips over hoe je dit vanuit de organisatie op een juiste en ook systematische manier kunt ondersteunen. Het belang van de ‘zachte’ kant van reorganiseren wordt vaak onderschat, terwijl het een belangrijke factor is voor een succesvolle transformatie. Niet alleen voor de collega’s die gaan vertrekken, maar ook voor de medewerkers die ‘achterblijven’ en voor de ondernemer zelf: ook zij moeten omgaan met het verlies van collega’s.

Wat deze online bijeenkomst je oplevert: Hoe breng ik een heldere boodschap en zorg ik voor de juiste begeleiding van medewerkers die moeten vertrekken? Wat zijn de valkuilen en best practices? Hoe vang ik als professional de collega’s op die mogen blijven en de ondernemer die met verdriet in zijn hart een aantal medewerkers moet laten gaan? 

Benieuwd naar hoe je als HR-professional kunt voorzien in de juiste begeleiding tijdens dit ingewikkelde proces? Meld je dan snel aan.

De sprekers:

Monique van der Meer (senior managing consultant bij Berenschot) staat voor een advies waarmee een organisatie het verschil kan maken. Haar bijdrage is gericht op succesvol realiseren van een transformatie en/of verandering, niet alleen door versterking van de HR best practice maar vooral door de focus op ontwikkeling van nieuw gedrag. Daarbij richt zij zich op facetten als Continu leren, Diversiteit & Inclusie, Cultuuronderzoeken, Cultuur-verbeterprogramma’s en Change management.

Jolanda Salari (senior managing consultant bij Berenschot) is ruim 20 jaar werkzaam binnen de consultancy. Met een open mind, onderzoekend, kritisch, warm en betrokken, maar bovenal vanuit een oprechte interesse, levert zij een waardevolle bijdrage aan mensen en organisaties. Of het nu search is of coaching, haar werk begint en eindigt altijd met de  persoonlijke ontmoeting. Échte gesprekken waarin het gaat over het werk, talenten, ambities en het leven.

Programma

15.45 uur – Digitale inloop deelnemers
16.00 uur – Welkom, presentatie met bouwstenen, best practices en tips door Monique van der Meer en Jolanda Salari, met ruimte voor vragen van deelnemers
17.00 uur – Afsluiting

Locatie

Online

Meer informatie

Voor informatie over de sessie kun je contact opnemen met Jeffrey Kenens, kenens@tk.nl, 06-22564959 of Marjan van Hunnik, marjanvanhunnik@icloud.com, 06-10431010
Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP Activiteiten via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl.

Kosten
Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos.

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op jouw online deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl. Als je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à € 15,- exclusief btw in rekening gebracht.

Onze partners