06/11
2019

Selecteren op talent, hoe dat je dat? Een toepassing aan de hand van de TMA methode

Locatie

Brockmeyer, Hardwareweg 36, 3821 BM in Amersfoort

Organisator
NVP Activiteitenbureau
Doelgroep
Professionals, Young Professionals
2 PE

Uit diverse onderzoeken blijkt telkens weer dat van de HR-onderdelen in-, door- en uitstroom van personeel, de instroom de meeste toegevoegde waarde heeft. Wie op het juiste moment de juiste persoon op de juiste plek weet te krijgen, heeft daarmee een duidelijk voordeel boven de concurrentie. Dan is het toch vreemd dat sommige organisaties meer tijd steken in de keuze van de aanschaf van pc’s (tot zelfs aan Europese aanbestedingen toe) dan aan de keuze van personen die er uiteindelijk achter gaan zitten?

Ook leert de praktijk dat menig selecteur (recruiter, hiring manager, directie, et cetera) zich onvoldoende voorbereidt en, bijvoorbeeld in selectiegesprekken, veel vertelt en niet goed luistert. Vanuit het perspectief van sollicitanten wordt de selectie ook niet altijd zorgvuldig en professioneel opgepakt. Als deze via bijvoorbeeld social media hun ongenoegen uiten over de selectieprocedure, loopt het imago van de organisatie op de arbeidsmarkt een enorme deuk op. De prijs voor de imagoschade door deze negatieve publiciteit is vaak hoog.

Eén ding is zeker: bij het selecteren van menselijk kapitaal gaat het om forse investeringen die een zorgvuldige selectieprocedure rechtvaardigen!

Dus hoe selecteer je nu eigenlijk medewerkers die het verschil gaan maken? Hoe selecteer je met gedragsgericht interviewen volgens de STARR-methode talent?
Wij leggen het je uit!

Ter voorbereiding op de bijeenkomst bereid je je voor op een selectiegesprek dat je binnenkort gaat voeren; aan de hand van de vacaturetekst, de functiebeschrijving, een competentieprofiel, een sollicitatiebrief en het CV. 

Op deze manier brengen we de theorie direct in de praktijk! Bereid je voor op een workshop waarin echt gewerkt wordt!

Deze workshop wordt verzorgd door Jacco van den Berg van Van den Berg Training & Advies en Jan Prins van Priman. 

Programma

15.45 uur: Inloop
16.00 uur: Welkom en aftrap door Jacco van den Berg en Jan Prins
16.10 uur: Start programma

Het programma bestaat uit drie blokken waarin de deelnemers op een praktische en interactieve wijze op zoek gaan naar antwoorden op de onderstaande vragen:

  • hoe bereid ik mij voor op een selectiegesprek?
  • hoe te selecteren op ontwikkelbaarheid van talenten en duurzame inzetbaarheid? (STARR)
  • hoe te selecteren op talent en hoe daarop voort te bouwen na de selectie? Cases aan de hand van de TMA methode.

19.00 uur: Afsluiting met een borrel

Locatie

Brockmeyer, Hardwareweg 36, 3821 BM in Amersfoort

Meer informatie

Voor praktische zaken rondom de bijeenkomst kun je terecht bij NVP-afdeling Activiteiten via activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl

Kosten:
Deelname voor deze bijeenkomst is kosteloos voor NVP-leden, niet NVP-leden zijn uiteraard ook van harte welkom maar betalen € 50,00. Ben je na deelname enthousiast omdat je een interessante en inspirerende NVP-bijeenkomst hebt meegemaakt en energie krijgt van een sterk HR-netwerk? Word dan NVP-lid. We sturen je dan geen deelnamefactuur.

Certified HR Professionals ontvangen voor deelname 2 PE-punten.

Beeldmateriaal evenement
Op de bijeenkomsten van de NVP worden regelmatig foto’s genomen voor publicatie op onze website, social media of de nieuwsbrief. Als je er bezwaar tegen hebt dat je herkenbaar in beeld wordt gebracht, verzoeken wij je vriendelijk dit kenbaar te maken op de dag van de bijeenkomst bij de registratiebalie of organisator. Zonder tegenbericht gaan wij ervan uit dat wij het beeldmateriaal mogen publiceren.

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nlAls je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 50,- in rekening gebracht.

Onze partners