Logo

Over Ga als werkgever aan de slag met groene arbeidsvoorwaarden. Maar hoe dan?

Ga als werkgever aan de slag met groene arbeidsvoorwaarden. Maar hoe dan?

05/09 2023
Terug naar overzicht
Online

Deze sessie zal online plaatsvinden. Je krijgt in de aanloop naar de sessie toe een link toegestuurd om deel te nemen.

Ga als werkgever aan de slag met groene arbeidsvoorwaarden. Maar hoe dan?

Masterclass met inspirerende voorbeelden en handvatten voor HR om zelf aan de slag te gaan. 

Doelgroep C-Level, Professionals, Young Professionals, Seniors
Labels

GA ALS WERKGEVER AAN DE SLAG MET GROENE ARBEIDSVOORWAARDEN. MAAR HOE DAN?

Doe mee aan deze masterclass met inspirerende voorbeelden en handvatten voor HR om zelf aan de slag te gaan. 

Stappen zetten naar vergroening 

De trend is onmiskenbaar. We maken stappen naar verduurzaming en vergroening van organisaties op allerlei onderdelen. Denk maar aan de vermindering van CO2-uitstoot en de elektrificering van het wagenpark. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat werknemers ook een duurzaam en groen arbeidsvoorwaardenpakket verwachten van hun werkgever. Het is een van de redenen waarom medewerkers ervoor kiezen bij een organisatie te  werken. Veel werkgevers denken wel na over vergroening van arbeidsvoorwaarden, maar weten niet welke keuzes ze moeten maken en hoe ze dit moeten invoeren. En dit terwijl de krapte op de arbeidsmarkt de komende jaren blijft bestaan.

De groene employee experience

We hebben het over ‘groene’ arbeidsvoorwaarden met oog voor de toekomst, zoals duurzame mobiliteit, hybride werken, energiebesparing, circulair gebruik van meubilair en veel meer. Maar het gaat in bredere zin uiteraard ook over onderscheidende arbeidsvoorwaarden op gebied van vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en maatschappelijke betrokkenheid. Deze arbeidsvoorwaarden dragen in grote mate bij aan een positieve ‘groene employee experience’. 

Hoe pak je dat aan en wat is de rol van HR?

Deze ontwikkeling is voor veel organisaties, óók voor de kleinere, een aanleiding en een mooie kans om het arbeidsvoorwaardenbeleid te herijken en om bewuste keuzes te maken. Er zijn intussen op de markt al diverse voorbeelden van groene en duurzame arbeidsvoorwaarden. Het kopiëren hiervan naar je eigen organisatie ligt voor de hand, maar is geen goed idee. Moderne arbeidsvoorwaarden zijn geen lappendeken, maar onlosmakelijk verbonden met de doelstellingen van je organisatie. En iedere organisatie zal de fiscale mogelijkheden op een andere manier benutten. 

Esther Flipse en Angeline Brok van Merknemers nemen je in deze interactieve masterclass mee in wat het invoeren van een groen arbeidsvoorwaardenbeleid voor jouw organisatie kan betekenen. Uiteraard vinden we het fijn om ook van jouw voorbeelden te kunnen leren. 

Esther_Flipse_Owner_Merknemers-600x756   Angeline_Brok_Portret   merknemers-logo

Esther Flipse is een HR / Compensation & Benefits specialist in hart en nieren, met meer dan twintig jaar ervaring op dit gebied. Zij is een bevlogen vakvrouw die met passie en enthousiasme spreekt over een toekomstgericht beloningsbeleid. Met haar adviesbureau Merknemers helpt zij organisaties bij het ontwerpen, creëren van draagvlak én het invoeren van onderscheidende en duurzame arbeidsvoorwaarden en beloning.
  
Angeline Brok is een jonge, gedreven HR-professional en HR Business Consultant met een opleiding Human Resource Management. Haar interesse en expertise is georiënteerd op beoordeling- en beloningsmanagement en arbeidsrecht. Met haar frisse blik ontwikkelt zij, als partner van Merknemers, een modern en duurzaam beloningsbeleid voor organisaties.
  

Programma

14:50 - 15:00 uur - Digitale inloop

15:00 - 16:45 uur - Ontwikkelen van duurzame en groene arbeidsvoorwaarden en hoe je dit doet

  • Trends en ontwikkelingen
  • Voorbeelden uit de markt
  • Praktijkvoorbeelden van groene AVW-regelingen
  • Tips voor de aanpak van een AVW-vernieuwingstraject

16:45 - 17:00 - Gelegenheid voor vragen en afsluiting

Om de masterclass optimaal aan te laten sluiten op jullie vragen en verwachtingen, is het mogelijk om vooraf vragen in te sturen. Grijp je kans en stuur deze naar esther@merknemers.nl

Overige vragen of informatie?

Neem contact op met Henri Mazairac (GRHadvies@gmail.com) of René Jillissen (renejillissen@gmail.com)

Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op jouw deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst of met een e-mail aan activiteiten@nvp-hrnetwerk.nl. Als je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à € 15,- exclusief btw in rekening gebracht

Onze partners