Logo

HR IN DE LIED

HR IN DE LIED

27-09-2020
piano-1655558_1920.jpg.webp

Zittend in de tuin met een temperatuur van ver boven de 30 graden, hoor ik op de achtergrond het nummer van David Bowie – Heroes, echter

Zittend in de tuin met een temperatuur van ver boven de 30 graden, hoor ik op de achtergrond het nummer van David Bowie – Heroes, echter ‘Just for one Day’.
Leading Edge in HR, eigenlijk zei het mij niet zoveel, wellicht ben ik de kretologie beu aan het worden. We groeien gezamenlijk op in bewoordingen die iets dienen te duiden, maar die in mijn beleving eerder worden ingezet om zaken een bepaald cachet mee te geven.

De stoel van HR
Wellicht voor het eerst in de historie van HR heeft de stoel van dit geweldige vakgebied een prominente plaats ingenomen in de besluitvorming van vandaag naar morgen. Een ‘stoel’ die ik bij de minderheid van de bedrijven vaker aantrof in directiekamers, en het waarom; het antwoord daarop zal ik schuldig moeten blijven. Bijzonder, omdat onze grootste ‘asset’ laat ik zeggen de tijd van Human Capital Management was. Echter, in de tijd waarin we ons bevinden zijn wij mensen geen assets, maar staan we centraal in de organisatie. Centraal in de organisatie die bouwt op de competenties van elk individu die waarde toevoegt aan datgene wat de organisatie beoogt.

De borging
Bij de verandering van assets naar waarde zal HR de Leading Edge kunnen zijn, borgend dat deze competenties inzichtelijk zijn, om een absolute verandering te kunnen sturen dan wel te adviseren in bijzondere en snel veranderende tijden. De afhankelijkheid is dat organisaties beseffen dat de ‘stoel’ van HR in directiekamers waarde vullend is, en niet enkel een zetel om te bezetten. Technologie zal daarbij een essentiële rol spelen, om via de blik van vandaag naar de organisatie een beeld te kunnen visualiseren. Niet enkel in de operationele data die we voor handen hebben, maar juist in de experience data, die in combinatie nog beter inzicht zullen geven in waar onze workforce staat.

Not for one Day
David Bowie had het goed, echter niet bij ‘One Day’, HR zijn onze helden! Binnen dit geweldige vakgebied mogen we trots zijn op de bijdrage die we leveren aan onze collegae in bijzondere tijden.

HR, blijf in de LIED.

Door: Mike Muurmans, Head of Customer Advisory for HR SAP
Deze blog is tevens gepubliceerd in NVP Magazine, uitgave September 2020.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Onze partners