Logo

HR OP AFSTAND: DE CONTINUE DIALOOG

HR OP AFSTAND: DE CONTINUE DIALOOG

01-04-2021
pexels-yan-krukov-4458423.jpg.webp

16 maart 2020, een dag die we niet snel zullen vergeten. Premier Rutte spreekt het volk via een live uitzending toe, wat met recht een historisch moment

16 maart 2020, een dag die we niet snel zullen vergeten. Premier Rutte spreekt het volk via een live uitzending toe, wat met recht een historisch moment genoemd mag worden.
Daar waar we gewend waren om op maandagochtend de auto, de fiets of het OV te pakken om richting ‘kantoor’ te vertrekken, werd onze reisafstand beperkt tot de tafel in de woonkamer.
In een oogwenk, werden onze fysieke vergaderingen omgezet naar virtueel, via de bekende communicatie platformen. De koffie momentjes met collegae werden vervangen door kopjes thee met een koekje met je kinderen, tussen het thuis lesgeven door.

Binnen SAP, hebben we een aantal jaren geleden de overstap gemaakt van de jaarlijkse beoordelingscyclus naar de Continue Dialoog.
Als leidinggevende heb ik één keer per twee weken een afspraak met elke medewerker uit het team, om met haar of hem te spreken over wat ze bezighoudt, wat ze trots maakt, kortom het gaat om hen, en dit in relatie tot de doelen die zijn gesteld. Bekrompen als ik was, moest dat altijd fysiek en op de locatie die kantoor heet.

Nu dat we voornamelijk gebonden zijn aan de virtuele setting, is de Continue Dialoog nog belangrijk geworden en hoe hebben we zicht op onze medewerkers in het daglicht van het Welzijn?

Daar waar we ooit op kantoor spraken in termen van doelen, de zakelijke aard vooropgesteld. Kreeg ik met de virtuele gesprekken ineens inzicht in de woonkamer van mijn collegae, ik zag kinderen lopen, een voorbijlopende partner die even kwam meegluren op het scherm, we kennen het allemaal inmiddels. Wat zegt dit ons? In 1 jaar tijd zijn we meer te weten gekomen van onze medewerkers, en hebben we hen zien acteren in de voor hun vertrouwde habitat! We weten meer wat zij beleven, we voelen de betrokkenheid, we voelen de uitdagingen.

HR op Afstand: faciliteer uw medewerkers met technologie om de Continue Dialoog vast te leggen. Dan wordt HR op Afstand wel heel dichtbij!


Mike Muurmans, Head of Customer Advisory for HR SAP | April 2021

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Onze partners