Logo

HR OP AFSTAND. LEARN THE WAY WE LIVE

HR OP AFSTAND. LEARN THE WAY WE LIVE

29-06-2021
Blogafbeelding Mike Muurmans nr2.png.webp

De afgelopen maanden zijn zeer intensief geweest. Ik denk dat we het allemaal wel kennen, de virtuele wereld waarin we van uur tot uur aaneensluitend 

De afgelopen maanden zijn zeer intensief geweest. Ik denk dat we het allemaal wel kennen, de virtuele wereld waarin we van uur tot uur aaneensluitend onszelf onderdompelen in vergaderingen via de bekende platformen. De momenten dat we onszelf even rust gunnen, hebben een andere dimensie gekregen.

Leven lang ontwikkelen
Op basis van meerdere rapporten van HR-analisten blijft ontwikkeling en learning van onze medewerkers een top 3-speerpunt. 
In retrospect van het afgelopen jaar heb ik daar mijn gedachten over laten gaan en mijzelf de vraag gesteld: ‘Wat heb ik zelf aan learning gedaan?’
Daar waar we voorheen vooral klassikaal onze opleidingen en trainingen volgden, om te blijven groeien en ook op onze specifieke domeinen van de laatste informatie op de hoogte te blijven, heeft er een verschuiving plaatsgevonden.

"Groeien en leren is leuk
 dat blijven we een leven lang doen"

Deze verschuiving kenmerkt zich vooral van klassikaal naar online, ingegeven door de situatie waarin wij met zijn allen verkeren. Online Learning is niet iets van vandaag de dag, helemaal niet, echter de manier waarop we Online Leren heeft meerdere interessante varianten gekregen.
Microlearning is iets wat ik het afgelopen jaar heb leren ontdekken en ik vond het best vreemd in het begin. Maximaal vijftien minuten per dag, via mijn mobiel, kreeg ik content in meerdere vormen aangeboden, denk hierbij aan Video of Whitepapers. Daarna kreeg ik een aantal stellingen voorgeschoteld en ten slotte een aantal vragen.
Kritisch als ik ben; of ik echt iets zou leren en uiteindelijk ook zou groeien? Ja, en het is nog leuk ook!

Virtuele wereld
In deze virtuele wereld waarin we worden overspoeld met aaneensluitende vergaderingen is het essentieel om je te blijven ontwikkelen. Echter, hoe zorgen we ervoor dat we ook onze medewerkers laten groeien?

Ook in dit verhaal is technologie de brugfunctie, en is het van belang dat op basis van de individuele behoefte relevante content wordt aangeboden, middels mobiele toepassingen.
Zodoende kan iedereen blijven leren op zijn/haar tempo.

Mike Muurmans, Head of Customer Advisory for HR SAP

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Onze partners