Logo

VERHOOG DE PRODUCTIVITEIT EN VERLAAG HET PERSONEELSVERLOOP

VERHOOG DE PRODUCTIVITEIT EN VERLAAG HET PERSONEELSVERLOOP

27-06-2022
Team zelfsturend.jpg.webp

Wanneer een medewerker niet blij is, heeft dit impact op zijn of haar productiviteit

Wanneer een medewerker niet blij is, heeft dit impact op zijn of haar productiviteit. Op het moment dat een medewerker besluit om de organisatie te verlaten, wordt er een proces in gang gezet wat veel tijd en kosten met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan het offboarden, het werven en on-boarden van een nieuwe collega. Hoe kun je de productiviteit van medewerkers hoog houden en het verloop laag? In mijn rol heb ik veel initiatieven gezien en ik deel graag drie voorbeelden.

1. Een goede on-boarding is cruciaal voor betrokkenheid en behoud van medewerkers
Het behoud van nieuwe medewerkers begint op hun eerste dag. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat medewerkers zich op hun gemak voelen, goede communicatie ervaren en aangesloten zijn op de strategie en cultuur binnen het bedrijf. Een zorgvuldig ontworpen inwerkprogramma zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers binnen enkele dagen klaar zijn om aan de slag te gaan, in plaats van weken of maanden.

2. Investeer in je medewerkers
De meeste medewerkers willen hun vaardigheden en kennis verrijken om zich te specialiseren of verder te groeien binnen de organisatie. Medewerkers de mogelijkheid geven om zich te ontwikkelen en te groeien is een integraal onderdeel van prestaties, betrokkenheid en retentie. Het is zelfs zo dat medewerkers die het gevoel hebben dat ze hun carrièredoelen niet kunnen realiseren door beperkte training, twaalf keer meer geneigd zijn om te overwegen het bedrijf te verlaten.

3. Verbind medewerkers met de organisatie
Slechts 15% van de medewerkers geeft aan dat ze een doel en betekenis vinden in hun werk. Dit heeft invloed op de productiviteit, betrokkenheid en inzet. Door medewerkers meer te betrekken bij de organisatie en de interne communicatie te stroomlijnen zal werkplezier, retentie en productiviteit toenemen. Dit resulteert in een positieve impact op het bedrijfsresultaat.

Door Marlot Noordzij, Client Succes Manager bij Relesys

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Onze partners