Logo

Ben jij al WAB-proof?

Ben jij al WAB-proof?

18 dec 2019
balans.jpg

De Wet arbeidsmarkt (WAB) in balans treedt op 1 januari in werking. Ben jij al helemaal voorbereid? We zetten de belangrijkste veranderingen nog 

De Wet arbeidsmarkt (WAB) in balans treedt op 1 januari in werking. Ben jij al helemaal voorbereid? We zetten de belangrijkste veranderingen nog even op een rij.

1. Transitievergoeding
Als werkgever betaal je vanaf 1 januari altijd een transitievergoeding, ongeacht of er sprake is van een vast of een tijdelijk contract. Ook maakt het niet uit hoe lang de arbeidsovereenkomst heeft geduurd.

2. Payroll
Payrollmedewerkers krijgen onder de WAB dezelfde arbeidsvoorwaarden als de medewerkers van de organisatie of bedrijf waar zij gedetacheerd zijn. Dus huur je medewerkers in via een payroll- of uitzendbureau, dan moet je dat bureau informeren over de arbeidsvoorwaarden die bij jou gelden.

3. Oproepkrachten
Heb je een oproepkracht langer dan twaalf maanden in dienst, dan moet je hem of haar een aanbieding doen voor een vast aantal uren.

4. WW-premie
Je betaalt niet meer voor alle medewerkers dezelfde WW-premie. Vanaf 1 januari draag je voor een flexibele kracht een hogere premie af dan voor een medewerker met een vast dienstverband.

Onze partners