Logo

Het Rijk favoriet bij medewerkers met een migratieachtergrond

Het Rijk favoriet bij medewerkers met een migratieachtergrond

18 dec 2019
Update december favo werkgevers migratieachtergrond.jpg 1.jpg

Mensen met een migratieachtergrond werken het liefst bij Het Rijk. Dit blijkt uit analyses van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) door de

Mensen met een migratieachtergrond werken het liefst bij Het Rijk. Dit blijkt uit analyses van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) door de Intelligence Group. Het onderzoek beslaat de periode van het tweede kwartaal van 2017 tot en met het tweede kwartaal van 2019 en is uitgevoerd onder 34.511 personen.

De top-10 van populairste werkgevers voor medewerkers met een migratieachtergrond (17 procent van de totale beroepsbevolking) verschilt niet zoveel van de favoriete werkgevers van medewerkers die geen migratieachtergrond hebben: acht van de tien posities in de top-10 zijn hetzelfde. Maar de nummer 1 is niet hetzelfde. Voor mensen van buitenlandse komaf is dat Het Rijk, bij autochtone medewerkers voert Shell de ranglijst aan. Dit is de top-10:

Populairste werkgevers onder mensen met een migratieachtergrond:

  • Het Rijk
  • Shell
  • KLM
  • ING
  • Politie
  • Google
  • Rabobank
  • Schiphol
  • Philips
  • Belastingdienst

De (semi)publieke sector scoort sowieso goed, want ook de gemeentes Amsterdam en Rotterdam en het UWV staan hoog op de lijst. Zoom je verder in, bijvoorbeeld op migranten met een niet-Westerse achtergrond, dan gooien Belastingdienst en de politie hoge ogen.
Geert-Jan Waasdorp, oprichter van de Intelligence Group, raadt werkgevers aan om zich in de arbeidsmarktcommunicatie meer te richten op medewerkers met een migratieachtergrond, anders dreigt het gevaar dat ze deze doelgroep missen: “Dat kan al door kleine accenten aan te brengen. Denk daarbij aan beeldgebruik, geografische zichtbaarheid of het benadrukken van het internationale karakter van de organisatie.”

Onze partners