Logo

Werktijdverkorting – de meest gestelde vragen beantwoord in één overzicht

Werktijdverkorting – de meest gestelde vragen beantwoord in één overzicht

16 mrt 2020
marten-bjork-6dW3xyQvcYE-unsplash.jpg

Inmiddels kunnen we er niet meer om heen. Maatregel na maatregel wordt nu ook in Nederland getroffen om de gevolgen van het COVID-19 virus

Inmiddels kunnen we er niet meer om heen. Maatregel na maatregel wordt nu ook in Nederland getroffen om de gevolgen van het COVID-19 virus (ook wel: het ‘Coronavirus’) tegen te gaan. Naar aanleiding van de meest recente maatregelen d.d. 15 maart jl. zijn scholen, kinderdagverblijven, eet- en drinkgelegenheden (niet zijnde hotels), en andere openbare etablissementen zoals bijvoorbeeld fitnessclubs gesloten. Maar ook andere ondernemingen die vooralsnog niet zijn gesloten worden hard getroffen door de uitbraak van het Coronavirus. Zo meldt KLM dat zij zich genoodzaakt ziet om werktijdverkorting aan te vragen. Inmiddels zouden er in totaal al ruim 20.000 aanvragen door werkgevers in Nederland zijn ingediend.

NVP-partner AKD heeft de meest gestelde vragen rond dit onderwerp gebundeld in één overzichtelijk artikel. In dit artikel wordt ingegaan op de (on)mogelijkheden van het aanvragen van werktijdverkorting en wat de gevolgen zijn van het toepassen van werktijdverkorting voor werkgevers.

Indien u naar aanleiding van dit artikel vragen heeft over het aanvragen van werktijdverkorting of juridisch advies wenst over de arbeidsrechtelijke gevolgen van het Coronavirus voor uw onderneming, neem dan contact op met de experts van het Arbeid & Pensioen-team van AKD. Jadeena Janssen en Suzanne Bos zijn vrijdag 20 maart tussen 11 uur en 12 uur bereikbaar om telefonisch vragen te beantwoorden:

Jadeena Janssen
janssen@akd.eu
 +31 88 253 5649

Suzanne Bos
sbos@akd.eu
 +31 88 253 5122

Onze partners