Logo

Corona: 9 management lessen om ook je organisatie langdurig gezond te houden

Corona: 9 management lessen om ook je organisatie langdurig gezond te houden

17 mrt 2020
corona-9-management-lessen-om-ook-je-organisatie-langdurig-gezond-te-houden-right.jpg

Wat gaat het effect van de Covid19-pandemie zijn op ons leven, onze maatschappij en onze economie? Hoe kunnen we anticiperen op wat nog komen 

Wat gaat het effect van de Covid19-pandemie zijn op ons leven, onze maatschappij en onze economie? Hoe kunnen we anticiperen op wat nog komen gaat? Niet alleen het Corona-virus zelf, maar ook de beslissingen die overheden wereldwijd snel achter elkaar afkondigen, veroorzaken onzekerheid voor bedrijven en roepen emoties op.

Er zijn grote zorgen over de gezondheid van medewerkers en de snelheid waarmee het virus zich verspreidt. Het management van organisaties wordt daarnaast geconfronteerd met grote bedrijfskundige onzekerheden. Die variëren van mogelijk cashflow-problemen tot zorgen over de beschikbaarheid van personeel wanneer scholen en crèches sluiten. Ook liggen er acute operationele taken, bijvoorbeeld op het gebied van thuiswerken en het nemen van extra beschermende maatregelen voor kwetsbare medewerkers.

Er is een aantal duidelijke lessons-learned uit andere crises, die nu ook van groot belang zijn. Guido Heezen zet ze in dit artikel op een rij:

Onze partners