Logo

Whitepaper ‘Van Ego- naar Eco-organisaties. De paradigmashift voor HR'

Whitepaper ‘Van Ego- naar Eco-organisaties. De paradigmashift voor HR'

5 jul 2020
Website header Whitepaper NVP 2-100.jpg.webp

De wereld van werk is aan verandering onderhevig en de dynamiek in arbeidsrelaties is groot. Zeker na de recente uitbraak van het coronavirus. Disruptieve gevolgen maken dat het normale niet meer gewoon is. Organisaties moeten wendbaar zijn om te overleven en nieuwe wegen ontdekken om relevant te blijven.

Nu is dan ook het moment om gangbare HR-aannames kritisch tegen het licht te houden, op te schonen en te vernieuwen.
Dit geeft HR een stevig fundament om de belangrijke taak en grote verantwoordelijkheid, om mensen in organisaties tot bloei te laten komen ten gunste van organisaties, aan te kunnen en vol vertrouwen tegemoet te zien. Met de aangeboden kennis in dit whitepaper kan een HR-professional een cruciale rol spelen in de gewenste wederopbouw en het weer competitief maken van menig organisatie.

Daarom hebben we dit uitgebreide, volledig gratis, whitepaper geschreven.

downloadbanner bl2
 

Waar gaat het Whitepaper over?
Het whitepaper geeft antwoord op de vraag ‘wat kan een HR professional doen om de context van teams te beïnvloeden, zodanig dat de teams optimaal gaan functioneren’. Prof. Dr. Lidewey van der Sluis heeft hier veel onderzoek naar gedaan en kan dit vanuit de wetenschap onderbouwen: “het heeft meer effect wanneer je je op de werking van teams en de team-output richt, dan op de individuen binnen dat team”. De gedachte hierachter is dat het team zichzelf kan corrigeren op individuen en dat een goed functionerend team met middelmatige talenten meer en betere output kan leveren dan een team met een paar toptalenten erin, maar die niet echt samen willen winnen.

Het whitepaper is het resultaat van een samenwerking tussen Gideon Boekenoogen, Jelderik Schutz, Simon Noorman en Lidewey van der Sluis.

Onze partners