Logo

Oproep deelname aan onderzoek RIVM: gezondheidsbevordering op de werkplek

Oproep deelname aan onderzoek RIVM: gezondheidsbevordering op de werkplek

28 sep 2020
vegetables-1238252_1920.jpg.webp

Een gezonde leefstijl is van groot belang om chronische ziekten te voorkomen en draagt zo bij aan duurzame inzetbaarheid. Mensen die werken brengen een groot deel van hun tijd door op het werk, daarom is de werkplek een belangrijke plek om een gezonde leefstijl te promoten.

Het RIVM voert een onderzoek uit waarbij zij een programma, gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl, gaan invoeren en evalueren. Ze gaan uitzoeken of het een positief effect heeft op de gezondheid en leefstijl van de medewerkers. Het programma is gebaseerd op een Europees succesvol voorbeeld, het Workplace Health Promotion Network in Lombardije*. In dit programma ontvangen bedrijven een catalogus met programma’s gericht op verbetering van leefstijl en gezondheid.

Het betreft een integrale aanpak voor gezondheidsbevordering, waarin zowel programma’s gericht op de medewerker zelf als op de werkomgeving ingezet worden. Het is bekend dat een integrale aanpak meer kans biedt op succes, omdat gezondheidsbevordering via verschillende routes wordt ingezet.

Uniek aan dit onderzoek is dat de doelgroep, de werkgevers en medewerkers, vanaf de start van het onderzoek betrokken zijn. Het doel is namelijk een programma te ontwikkelen wat goed aansluit bij de wensen en behoeften van de doelgroep.

Wil jij met jouw organisatie ook aan de slag met het verbeteren van de gezondheid van medewerkers? Wil jij graag meedenken en deelnemen aan dit onderzoek? 

Lees deze flyer voor meer informatie en/of neem dan contact op met de onderzoeker:
Denise Smit
Mail: denise.smit@rivm.nl
Telefoon: 06-50194450

 

*Zie voor meer informatie: https://www.loketgezondleven.nl/leefstijlinterventies/internationale-interventieoverzichten/voorbeelden/gezondheidsbevordering-italie.

Onze partners