Logo

Welkom HR Kennisnetwerk Holland-Rijnland bij NVP

Welkom HR Kennisnetwerk Holland-Rijnland bij NVP

27 jan 2021
HRKN.jpg.webp

HR Kennisnetwerk komt over naar NVP

HR Kennisnetwerk (HRKN) ging begin 2021 over naar NVP. Hiermee groeide NVP met ongeveer 30 enthousiaste en betrokken HR-professionals en mensen met een HR-rol, management en PZ-rolhouders. 

HRKN is een hecht en regionaal opererend netwerkplatform (Leiden, Rijnland en Bollenstreek) in de profit en non-profit sector met accent op netwerken en kennis vergaren.

‘We hebben het doel om de banden op HR-gebied te versterken. Leden weten elkaar ook in de dagelijkse praktijk te vinden en benutten de contacten om bijvoorbeeld zaken op het gebied van arbeidsmobiliteit te regelen.’ aldus Dorien Versteeg, voorzitter van HRKN en in de dagelijkse praktijk Accountmanager bij DZB Leiden.

Volgen van trends en ontwikkelingen én organiseren kost tijd

Het bestuur van HR Kennisnetwerk merkte dat voortbestaan als kleinere netwerkorganisatie veel aandacht en tijd vraagt. Jeffrey Kenens, bestuurslid en advocaat Arbeidsrecht bij TeekensKarstens: ‘De HR-wereld wordt steeds complexer. Voor ons als bestuur is het ondoenlijk om dat bij te houden én te organiseren. Daarom wilden we graag overstappen naar NVP en aansluiten bij een grotere HR kennis- en netwerkorganisatie. HRKN wordt een community binnen NVP. Praktisch gezien sluiten we aan bij NVP Regio Holland.’

Sterke netwerk- en community gedachte

René Jillissen, voorzitter Programma Commissie van NVP Regio Holland: ‘We zijn blij met de overstap van HRKN. Ze organiseerden zeven thema/netwerkbijeenkomsten per jaar op locatie. Op dit moment met de corona-maatregelen ligt dat even stil, maar wordt weer opgepakt als er weer regionale bijeenkomsten mogelijk zijn. De sterke netwerk/community gedachte blijft zo veel mogelijk behouden en komt ook beschikbaar voor andere NVP-leden. Voor NVP is dit een goede mogelijkheid om het regionale netwerken weer verder in te vullen. We noemen onszelf niet voor niets een Netwerk voor HR-professionals.’

Groot aanbod maar wél onafhankelijk

De nieuwe leden kunnen inspiratie vinden en deelnemen aan de landelijke en álle regionale live bijeenkomsten en workshops (na afloop corona-maatregelen). Ondertussen is er een groot digitaal aanbod van landelijke congressen, themasessies, trendrapporten en tijdschriften tot en met de NVP-academy.

‘Toen we met NVP in gesprek gingen, zagen we hoe groot het aanbod is. Er is op internet veel aanbod van HR-kennispartijen maar achter elke partij zit uiteindelijk een commercieel belang. We waarderen juist de onafhankelijke positie van NVP.’ aldus Jeffrey Kenens.

NVP is ‘van en met elkaar leren’

‘Als je aan anderen gaat uitleggen, wat voor club je bent, dan kijk je weer even fris naar jezelf. We kregen als feedback dat “standaard zaken” goed geregeld zijn, zoals het organiseren, communiceren en evalueren van sessies. Er is een goede samenwerking tussen regio en landelijk bureau. Maar we proberen onszelf steeds te verbeteren!’ aldus René Jillissen. ‘Jeffrey draait inmiddels mee in onze Programma Commissie. Maar ik zou het meest trots zijn, als veel nieuwe en actieve leden hun expertise kunnen inbrengen in het grotere netwerk om van en met elkaar te leren en daarmee de HR-agenda in bedrijven en Nederland sterker maken. We zeggen “Deel mee, doe mee en groei mee.” Dat is toch de essentie van NVP. Daarom heet ik de nieuwe leden van harte welkom!’

Onze partners