Logo

Europees ontwikkelde onderwijsproducten loopbaanbegeleiding

Europees ontwikkelde onderwijsproducten loopbaanbegeleiding

25 aug 2021
Employment Plus.png.webp

Sinds 2018 hebben partners uit zes Europese landen (Bulgarije, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) zeven open, gratis toegankelijke onderwijsproducten ontwikkeld. Deze onderwijsproducten ondersteunen jobcoaches en loopbaanbegeleiders bij het naar en op de arbeidsmarkt begeleiden van cliënten met beperkte vaardigheden en (onderwijs)kwalificaties.

Ben jij vanuit jouw HR rol betrokken bij loopbaanbegeleiding, dan is het goed om te weten dat deze tools bestaan en vanuit een breder Europees perspectief zijn ontwikkeld en onderbouwd. Wil je meer informatie over het Europese Erasmus Project en de resultaten ontvangen, dan kun je via info@noloc.nl contact opnemen met Jeroen Bregman en Marea de Bruijn, de twee Employment Plus coördinatoren in Nederland.

De zeven onderwijsproducten zijn:

  • Een methodologisch raamwerk
  • Een matrix met leercompetenties
  • Een online curriculum, bestaande uit vier modulen (getest in alle partnerlanden)
  • Een ondersteunende handleiding voor facilitators, per module (eveneens getest)
  • Een ondersteunend e-learning platform
  • Een skills assessment tool
  • Een overzichtsgids met best practices en succescriteria, uit de partnerlanden

De onderwijsproducten zijn voor ieder partnerland vertaal en terug te vinden op de projectwebsite www.erasmusemploymentplus.org. De gratis beschikbare Nederlandse versie van de projectuitkomsten is te vinden op de Noloc-website.

 

 

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie over het project en de resultaten ontvangen, dan kunt u via info@noloc.nl contact opnemen met Jeroen Bregman en Marea de Bruijn, de twee Employment Plus coördinatoren in Nederland.

Onze partners