Logo

Whitepaper - De arbeidsmarkt van morgen: 30 concrete transformaties

Whitepaper - De arbeidsmarkt van morgen: 30 concrete transformaties

20 sep 2021
De arbeidsmarkt van morgen.jpg.webp

OntwikkelRijk werkt altijd samen om tot nieuwe aanpakken te komen. Hierbij doen zij iets extra's in het proces waardoor je tot duurzame resultaten komt. 

Deze aanpak noemen ze Collectief Ontwikkelen en die heeft mooie resultaten opgeleverd voor de arbeidsmarkt. Via onderzoeksprojecten, delen ze opgedane kennis en ervaring uit de praktijk verder, zodat we met alle stakeholders samen ontwikkelen naar de arbeidsmarkt van morgen. 

De arbeidsmarkt van morgen: 30 conctrete transformaties

Zo ging OntwikkelRijk vorig jaar aan de slag met vraag en aanbod op de arbeidsmarkt, omdat er zaken vastliepen. De tweedeling in de samenleving wordt groter (ondanks al het beleid) en we moeten klaar staan met nieuwe aanpak voor als de crisisregelingen komen te vervallen (30/9 a.s. inmiddels).

Zij startten een praktijkonderzoek met mensen met ervaringsdeskundigheid en werkpotentieel die samenwerkten met innovatief denkende professionals uit bedrijfsleven, beleid en sociale partners. De gesprekken gaven oplossingen voor het vergroten van kansengelijkheid en het invullen van de overvloed aan vacatures. De input van deze werkgroep werd ingebracht in het onderzoek dat Intelligence Group, De Loopbaan Academie en OntwikkelRijk in 2021 initieerden en samen met stakeholders uit wetenschap, beleid en praktijk vormgaven.

Whitepaper
Wil je weten welke 30 transformaties voor de arbeidsmarkt al voor het oprapen liggen en waar jij, jouw organisatie en beleidsmakers mee aan de slag kunnen? Download dan hier de paper: DE ARBEIDSMARKT VAN MORGEN

Wij zijn heel benieuwd waar deze input gebruikt gaat worden om de arbeidsmarkt te transformeren.
Op naar de arbeidsmarkt van morgen!

Onze partners