Logo

Terug van weggeweest

Terug van weggeweest

14 okt 2021
Terug van weggeweest.png.webp

Na twee lockdowns en honderden uren covid-19 virologie op TV hebben we gevaccineerd en wel de eindstreep (bijna) bereikt. Voor nu althans, zegt de inmiddels getrainde geest, die weet dat niets meer met absolute zekerheid te stellen is. 

 De tijd van opening-up is de laatste fase van deze pandemie. Een belangrijke fase, waarin we niet moeten vergeten deze tijd niet te vergeten. Kantoorwerkend Nederland ging vanaf half maart 2020 twee, drie maanden in lockdown. Om dat vanaf december 2020 weer bijna zes maanden te moeten doen. De kantoordeuren in Nederland gingen bijna overal potdicht. Je mocht je niet meer aan je bureau of op je flexplek vertonen – tenzij onderdeel van een vitaal proces.

De belevingen van het thuiswerken lopen erg uiteen, zoals ook de Sociaal-Economische Raad medio 2020 concludeerde. Sommigen werden er beter van. Anderen ondervonden meer psychosociale klachten door het thuiswerken. Er gebeurt en loopt van alles door elkaar, zo lijkt het. Als een cocktail van nieuwe ervaringen die het werken in lockdown typeert. 

Download hier de NSvP-publicatie 'Terug van weggeweest'

Bron: NSVP

Onze partners