Logo

Wat HR-professionals kunnen leren van voetbal en de CHRO van Spotify

Wat HR-professionals kunnen leren van voetbal en de CHRO van Spotify

2 nov 2021
Ontwerp zonder titel (9).png.webp

Een bedrijf runnen lijkt veel op speltheorie: je moet een filosofie hebben en een stap voor zijn. In dit AIHR-academy* interview vertelt Katarina Berg, CHRO bij Spotify, over Spotify's HR of Things (HRoT) - intuïtieve, snelle, bedrijfsrelevante en technologiegedreven HR. 

Katarina neemt je mee in de gecontroleerde chaos van Spotify en geeft inzicht in hoe een bedrijf sneller kan leren dan de wereld eromheen verandert. 

Maar wat is precies de rol van HR bij verandering? En welke rol spelen technologie en data daarbij? Omdat de meeste uitdagingen mensgerelateerd waren en alle ogen gericht waren op HR-teams, bleek 2020 het jaar van de wederopstanding van HR. 

In dit interview gaat het oa over:

  • De grootste veranderingen voor HR: Omgaan met de paradigmaverschuiving
  • Data-geïnformeerd leiderschap
  • Heroverweeg. Herschikken. Herontwerp.

Katarina deelt haar ervaringen en kennis over de toegevoegde waarde van HR in crisissituaties en wanneer je te maken hebt met een veranderende bedrijfscultuur, talentmanagement/-aantrekking en gedistribueerd personeelsbestand.

Kijk of luister het interview met Katarina Berg hier

Knipsel aihr katarina berg

Goed om te weten: NVP-leden ontvangen korting op AIHR-trainingen 

Onze partners